Συνάντηση Δρούτσα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την Ελλάδα, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η Αλεξανδρινή Εκκλησία και ο Ελληνισμός της Χώρας του Νείλου" εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β' κατά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα στο Κάιρο με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα.

"Το Πατριαρχείο θα συνεχίσει να υπάρχει στην Αίγυπτο και να κρατεί Θερμοπύλες", τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.
Και απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Θεόδωρος επεσήμανε ότι "μας δίνετε κουράγιο με την στήριξη που μας παρέχει η πατρίδα μας, η Ελλάδα".

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το "ευχαριστώ" πρέπει να προέλθει από την Ελλάδα προς την Αλεξανδρινή Εκκλησία, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που "είναι γνωστό σε ολόκληρη την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό". Και μιλώντας προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο, δήλωσε ότι "κάθε συνάντηση μαζί σας, αποτελεί για μας, όχι μόνο χαρά, αλλά τιμή και έμπνευση".

Ο κ. Δρούτσας κατέληξε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι "το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας απετέλεσε κατά τις ημέρες της πρόσφατης κρίσης στην Αίγυπτο ότι αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο, την γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο καθώς και όλη την Αφρική".

Παράλληλα, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής παροικίας.

Με την σειρά του, ο Πρόεδρος του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στο Κάιρο κ. Καβαλής τόνισε ότι "η παρουσία της Ελλάδας και της Κοινότητάς αποδεικνύει περίτρανα ότι "εμείς αποδεικνύουμε προς τους φίλους μας και αδελφούς Αιγυπτίους ότι βρισκόμαστε κοντά τους στα δύσκολα" και ότι "το πεπρωμένο της ελληνικής παροικίας είναι να συνεχίσει την παρουσία της στην Αίγυπτο, όπως έκανε τον τελευταίο ενάμισι αιώνα". Και ο κ. Καβαλής κατέληξε λέγοντας ότι "μέσα στο θετικό κλίμα που αρχίζει πάλι να αναπτύσσεται στην Αίγυπτο και με δεδομένη τη δυνατή παρουσία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής όπως την βιώνουμε στο Κάιρο, με την επίσκεψη του Υπουργού κ. Δρούτσα, ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντικός στο ρόλο της νέας Αιγύπτου".
Keywords
Τυχαία Θέματα