Συναυλία με το μουσικό σύνολο «Τρίο Alpha»

Συναυλία με το μουσικό σύνολο της Δανίας «Τρίο Alpha» διοργανώνουν στις 11 Απριλίου 2011, ώρα 8.30 μμ., το Πνευματικό Κέντρο και το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Σινέ Παράδεισος (Αγίου Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός), στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων «Μουσικός Παράδεισος».

Το Τρίο Alpha αποτελείται από τρεις διακεκριμένους διεθνώς σολίστ, την Μπολέτ Ροέντ στο μπαρόκ φλάουτο, τον Πίτερ Ναβάρο-Αλόνσο στο σαξόφωνο και τον Ντέιβιντ Χίλντεμπραντ στα κρουστά.

Το ρεπερτόριό του είναι πρωτότυπο και πλούσιο, καθώς περιλαμβάνει έργα από διάφορες εθνικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο, τη μεσαιωνική και την ηλεκτροακουστική μουσική, καθώς και σύγχρονα έργα, πολλά από τα οποία είναι γραμμένα από γνωστούς συνθέτες ειδικά για το σύνολο.

Το Τρίο έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική, έχει αναπτύξει δισκογραφική δραστηριότητα και έχει πάρει διεθνή βραβεία. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τη Σουίτα Κλέτσμερ και τη Σουηδική Σουίτα από τις συνθέσεις «Alpha World» του συνόλου, που βασίζονται σε παραδοσιακή μουσική, καθώς και έργα του Μπαχ και του δανού συνθέτη Per Norgard.
Keywords
Τυχαία Θέματα