Συζητούν για την επομένη των εκλογών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ" ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;

Η επόμενη μέρα των εκλογών απασχολεί, εδώ και λίγο καιρό, τα δύο μεγάλα κόμματα. Δεν είναι μόνο το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδυναμία, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά δεδομένα, που προβληματίζει τα δύο κόμματα, αλλά και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και τα δύο απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων μηνών για το PSI και τη νέα
δανειακή σύμβαση.
Το μόνιμο ερώτημα που έθεταν οι εταίροι (γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων) και στα δύο κόμματα, ήταν τι θα γίνει την επομένη των εκλογών και πως θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, αν κανένα κόμμα δεν πάρει αυτοδυναμία. Και το ζητούμενο ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης που θα αναλάβει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
Εδώ και είκοσι, περίπου ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ι», άρχισαν οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων για την επομένη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές, που δεν προβλέπεται να γίνουν πέραν των μέσων Μαϊου. Από την πλευρά της ΝΔ οι συζητήσεις γίνονται εν γνώσει του Αντώνη Σαμαρά, ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει για τις συζητήσεις, οι οποίες γίνονται με την έγκριση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι τώρα κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν γίνει περί τις 10 συναντήσεις και συζητήσεις στις οποίες, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, παίρνουν μέρος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που έχει και τον πρώτο λόγο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης και ορισμένοι βουλευτές του περιβάλλοντος του υπουργού Οικονομικών.
Από την πλευρά της ΝΔ οι πέντε «φιλελεύθεροι» βουλευτές που είχαν παίξει ρόλο τον περασμένο Νοέμβριο για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Πρόκειται για τους Άρη Σπηλιωτόπουλο, Κωστή Χατζηδάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Βαγγέλη Αντώναρο. Τον συντονισμό από την πλευρά της ΝΔ έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που επανήλθε πρόσφατα, ενεργά, στο πολιτικό προσκήνιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις και ο προσανατολισμός προς μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων, είναι σε γνώση και του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έδωσε και τη συγκατάθεσή του, όπως έκανε και στην περίπτωση της συμμετοχής της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και στη συμφωνία της για το νέο μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από άλλες πηγές, για το εγχείρημα έχει ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ αντιμετωπίζεται θετικά από επιχειρηματικούς κύκλους.
Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου περί του ενδεχομένου μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, εκτιμάται ότι αναγγέλλει τη συμφωνία των δύο κομμάτων, αλλά έγινε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος, καθώς η επιλογή αυτή αναμένεται να ρίξει το βάρος της στις διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας. Και ήδη άρχισαν οι αντιδράσεις , με πρώτη αυτή τ
Keywords
Τυχαία Θέματα