Τα Video "μιλάνε" για...στήσιμο του Στρος Καν!

Ενα βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του γαλλικού καναλιού BFMTV δείχνει τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν να βγαίνει από το ασανσέρ του Sofitel του Μανχάταν 27 λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι της 14ης Μαΐου, ημέρας που τον συνέλαβαν
για τον βιασμό της καμαριέρας.
Οι εικόνες που παρουσιάζονται και οι οποίες καταγράφτηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου δείχνουν ουσιαστικά τις κινήσεις του DSK, περίπου 15 λεπτά μετά τον «βιασμό» όπως θα υποστήριζε η Ναφισάτο Ντιάλο στην εισαγγελία της Νέας Υόρκης.
Ο Στρος Καν εμφανίζεται πάντως να αποχωρεί από τον τόπο του «εγκλήματος» χωρίς καμία βιασύνη. Το πλέον όμως ενδιαφέρον στοιχείο του βίντεο είναι η στιγμή που οι υπεύθυνοι ασφαλείας της αλυσίδας ξενοδοχείων Accor (στην οποία ανήκει το Sofitel) βρίσκονται, έπειτα από μία συνομιλία με την πιο διάσημη καμαριέρα στον κόσμο, μόνοι σε έναν άλλο χώρο όπου επιδίδονται σε έναν… «χορό της χαράς» όπως ονομάστηκε από τον γαλλικό Τύπο.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν κληθεί η αστυνομία της Νέας Υόρκης και τη στιγμή που ο πρώην «κύριος ΔΝΤ» βρίσκεται καθοδόν για να συναντήσει την κόρη του, Καμίγ, οι δύο υπεύθυνοι ασφαλείας κ. Γέαργουν και κ. Μέι εμφανίζονται να α αγκαλιάζουν και συγχαίρουν ο ένας τον άλλον.

«Αυτό δείχνει ότι η αρχική εκδοχή των γεγονότων ήταν ψεύτικη» σχολίασε για το βίντεο, ο επίσημος βιογράφος του Στρος Καν, Μισέλ Τομπμάν.

Από την πλευρά της, η αλυσίδα ξενοδοχείων Accor, ανακοίνωσε διαμέσω εκπροσώπου της στο BFMTV: «Η σκέψη ότι αυτά τα βίντεο επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της Accor στην υπόθεση είναι ανόητη».
Keywords
Τυχαία Θέματα