Τα εξωτικά πουλιά της Ταϊβάν στην... Εδεσσα

Τα εξωτικά πουλιά της Ταϊβάν «ταξιδεύουν» στην Έδεσσα και γεμίζουν με χρώματα την πόλη. Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εξωτικά Πουλιά της Ταϊβάν» διοργανώνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το δήμο Έδεσσας, την δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Έδεσσας, το Κέντρο Ενημέρωσης υγροτόπου 'Αγρα - Βρυτών - Νησίου, και την αντιπροσωπεία της Taipei στην
Ελλάδα, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Μήνα Μαΐου και του Εαρινού Φεστιβάλ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνεται στο Παλαιό Παρθεναγωγείο στο Βαρόσι, θα γίνουν το απόγευμα, παρουσία της πρέσβειρας της Ταϊβάν στην Ελλάδα Elizabeth Chu και του εμπορικού ακολούθου Ching-Jung Lo. Οι κάτοικοι της Έδεσσας και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέχρι τις 15 Μαΐου, να μυηθούν στο μαγικό και πολύχρωμο κόσμο των άγριων πουλιών της χώρας αυτής.

«Σκοπός της έκθεσης» σύμφωνα με την πρέσβειρα κ. Chu, «δεν είναι μόνο οι επισκέπτες να θαυμάσουν τις όμορφες φωτογραφίες αλλά να δουν τα πανέμορφα πουλιά που μας περιβάλουν σαν καλοί φίλοι».

«Τα πουλιά μάς υπηρετούν ως ένας από τους καλύτερους δείκτες, για να μας υπενθυμίσουν το πόσο ευαίσθητο και εύθραυστο είναι το περιβάλλον. Ελπίζουμε, κοιτώντας αυτά τα πουλιά, να φέρουμε στους ανθρώπους την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, να τα προστατέψουμε ειδικά τώρα με την κλιματική αλλαγή, και ελπίζουμε η Έδεσσα ως πρωτοπόρος της Ελλάδας να προστατέψει το περιβάλλον», ανέφερε η πρέσβειρα η οποία ήδη ξεναγήθηκε στην καταπράσινη πόλη της Έδεσσας, στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου 'Αγρα - Βρυτών - Νησίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα