Τέρμα τα ψέμματα, ας μας πουν και καμμιά αλήθεια

ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Θα πρέπει όλοι να δείξουμε κατανόηση, ακόμη και οι πολίτες των 400 ευρώ, για τα νέα μέτρα διάσωσης που μας παίρνουν οι πολιτικοί μας για να μας γλιτώσουν από τον Άγιο Πέτρο, ή την οικονομική ελίτ.
Στις αρχές του 2010 ο τότε υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι: αν αποτύχει η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει και δεν φέρει τα θεμιτά αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο του 2011 θα παραιτηθεί. Δηλαδή μας έλεγε ότι είμαστε πειραματόζωα και αυτός ο γιατρός. Παρ’ όλα αυτά η πολιτική του
απέτυχε, αλλά αυτός δεν παραιτήθηκε άμεσα από υπουργός, ούτε απομακρύνθηκε ως παντελώς αποτυχημένος, αλλά τιμήθηκε (κι απο πάνω) από τον πρωθυπουργό αλλάζοντας καρέκλα σε ενα ακόμη πιο σημαντικό υπουργείο - με πολλά λεφτά να διαχειριστεί.
Για έκτη φορά η κυβέρνηση μας έσωσε από την πτώχευση, αλλά δεν βλέπει ότι ο λαός ζει σε συνθήκες αθλιότητας και πείνας, ενώ αυτοί δεν μειώνουν ούτε ένα ευρώ από τις αποδοχές τους, αλλά τις αυξάνουν όπως και τον αριθμό των υψηλόμισθων συμβούλων στα υπουργεία τους. Αρκεί κάποιος π.χ να μετρήσει ότι στο υπουργείο υγείας και παιδείας ή μάλλον υπουργείο φωτοτυπίας, οι σύμβουλοι τους ξεπερνούν τους 60 νοματαίους. Οι υπεύθυνοι υπουργοί μιλάνε για μειώσεις όμως στους πολίτες.
Ωστόσο είναι ενδιαφέρον να θυμηθούμε το πόσο μας δουλεύουν. Πρώτος ο πρώην πρωθυπουργός δήλωνε στους εταίρους μας ότι «κυβερνάει μια χώρα διαφθαρμένων». Μια χώρα που ζει με επιδοτήσεις, μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Δεν μας είπε όμως ποιος οδήγησε τους πολίτες σε αυτή την νοοτροπία! Δεν φτάνει τα όσα έλεγε ο πρωθυπουργός για την χώρα και το λαό που τον ψήφισε ήρθε και ο απόγονος του δικτάτορα και ιδρυτή της ναζιστικής οργάνωσης Χ να μας πει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε, και είμαστε τεμπέληδες και μια μικρή ομάδα παλαιών αριστερών διαμαρτύρετε και κάποιοι βολεμένοι υπάλληλοι του δημοσίου. Μάλλον εξ ιδίων έκρινε.
Πρόκειται περί ωμού ψέματος. Αυτή η συνθηματολογία γιατί λείπουν οι πολιτικοί που για πάνω από μια εικοσαετία τα έφαγαν μόνοι τους, (τα ομόλογα των ταμείων, τα μπαταρισμένα υποβρύχια, των εθνικών οδών κ.α) και για να μην μιλάει ο λαός τον διόριζαν στο δημόσιο αφού περίσσευαν θέσεις από τους διορισμούς των δικών τους παιδιών.
Ο κύριος αντιπρόεδρος δεν μας είπε ποιοι έκτισαν αυθαίρετες βίλες και πισίνες, ποιοι σπρώχνανε ορισμένους πολίτες να παίξουν στο χρηματιστήριο, δεν κάναμε πολυδάπανους γάμους με μικρούλες και τις ιδιαιτέρες μας, ούτε βγάλαμε γκόμενα όταν καθίσαμε στην εξουσιαστική καρέκλα για να φιλήσουμε, ούτε εμείς δίναμε το κυβερνητικό αυτοκίνητο για τα ψώνια της γυναίκας μας κ.α
Εμείς δεν στηρίξαμε και δεν αποφασίσαμε τους ολυμπιακούς αγώνες που ο κάθε γαμπρός και μπατζανάκης των αθανάτων έπαιρνε έργα, χωρίς διαγωνισμό.
Δεν μιλήσαμε εμείς ποτέ για αλλαγή ταυτότητας και δεν επιζητήσαμε να γίνουμε ευρωπαίοι στην νοοτροπία και τον πολιτισμό. Εσείς μας οδηγήσατε στην χλιδή και στον ανεξέλεγκτο δανεισμό των νοικοκυριών με στόχο να χάσουμε τη συνείδηση μας και τον πολιτισμό μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα