Θα κατηγορηθούν για προδοσία μετά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks

Οι σουνίτες σαλαφιστές βουλευτές του Μπαχρέιν ζήτησαν χθες Κυριακή από τις αρχές να προσάγουν στη δικαιοσύνη τους σιίτες πρώην συναδέλφους τους με την κατηγορία της προδοσίας, μετά τη δημοσιοποίηση μέσω του ιστότοπου WikiLeaks εγγράφων που αναφέρουν ότι το σιιτικό κόμμα της αντιπολίτευσης αλ Ουέφακ συναντήθηκε με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας στη Μανάμα.

Σε ανακοίνωσή της η Ισλαμική Ένωση αλ Ασάλαχ, που εκπροσωπεί τους σαλαφιστές, αποκάλεσε το αλ Ουέφακ, που είχε σχεδόν τις μισές από τις 40
έδρες του κοινοβουλίου, "δηλητηριώδες μαχαίρι" που απειλεί την εθνική ασφάλεια.

Οι βουλευτές του αλ Ουέφακ, του μεγαλύτερου σιιτικού κινήματος του Μπαχρέιν, παραιτήθηκαν από τη θέση τους τον Φεβρουάριο διαμαρτυρόμενοι για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με το αλ Ασάλαχ τα έγγραφα που αποκάλυψε ο WikiLeaks αποκαλύπτουν τη συνεργασία σε υψηλό επίπεδο που υπάρχει μεταξύ του αλ Ουέφακ και των Αμερικανών. Το σιιτικό κίνημα κατηγορείται επίσης ότι συνεργάζεται και με το Ιράν.

"Τέτοιου είδους συναντήσεις αποκαλύπτουν ότι το αλ Ουέφακ δεν είναι ένα τυπικό πολιτικό κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά ένα θρησκευτικό κόμμα, το οποίο πέφτει στην αγκαλιά των Αμερικανών και έχει μυστική ατζέντα να προδώσει τη χώρα", ανέφερε η ανακοίνωση της αλ Ασάλαχ.

"Οι συναντήσεις αποκαλύπτουν ότι το αλ Ουέφακ δεν είναι πράκτορας μόνο των Ιρανών, αλλά και των Αμερικανών".

Η Ισλαμική Εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι οι συναντήσεις μεταξύ μελών του αλ Ουέφακ και των Αμερικανών καταδεικνύουν το εύρος της ξένης "συνομωσίας" εναντίον του Μπαχρέιν από δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ιράν, μεταξύ άλλων.

Στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 14 Φεβρουαρίου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ήταν αστυνομικοί. Τουλάχιστον 400 πολίτες έχουν συλληφθεί ενώ πάνω από 1.500 έχουν απολυθεί διότι έλαβαν μέρος σε αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα