Τι γίνεται με τα αντικαρκινικά φάρμακα;

Τα αντικαρκινικά φάρμακα θα διακινούνται πλέον κανονικά και η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι την Τετάρτη στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στις ιδιωτικές κλινικές μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας. Για τα συσσωρευμένα προβλήματα
στο χώρο της υγείας που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης πραγματοποιήθηκε παράλληλα τη Δευτέρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Π.Πικραμμένο.

Ο Χρήστος Κίττας δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας έχει έλθει σε επαφή και έχει οριστικοποιηθεί η λύση από τις αντίστοιχες φαρμακευτικές εταιρίες και τα φάρμακα αυτά θα διακινούνται κανονικά στο εξής. Οι πληρωμές θα γίνονται άμα την παραγγελία και τη παραδόσει και αυτό θα συνεχιστεί έως ότου αναλάβει η νέα κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει να λύσει οριστικά το ζήτημα.

«Γι' αυτό οι καρκινοπαθείς ας μην ανησυχούν» δήλωσε ο κ. Κίττας κατόπιν της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για την ενημέρωση και με αφορμή την παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου τόνισε ότι αποτελεί θράσος και δειλία κάποιοι να έχουν διαχειριστεί επί 2,5 χρόνια τα προβλήματα της υγείας και να επιρρίπτουν ευθύνες σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που τα διαχειρίζεται για 15 ημέρες.

Ο κ. Κίττας υπογράμμισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει τα προβλήματα, που δεν είναι των τελευταίων 15 ημερών, όπως υπογράμμισε.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ακολούθως από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται πως κατά τη διενέργεια σύσκεψης υπό τον Π.Πικραμμένο με τη συμμετοχή του κ. Κίττα, του υπουργού Επικρατείας Αντ. Αργυρού και υπηρεσιακών παραγόντων αποφασίστηκαν τα εξής σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.:

Ύστερα από συμφωνία με φαρμακευτικές εταιρείες που επιτεύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες , η χορήγηση φαρμάκων στους καρκινοπαθείς θα συνεχιστεί από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών μέσω του ΕΟΠΥΥ.
Γίνονται ενέργειες προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία θεώρησης των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, η οποία είναι απαραίτητη για την εξόφληση των προμηθευτών νοσοκομείων ώστε να μη διακοπεί η χορήγηση υλικών. Σ αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος αποστέλλει επιστολή στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρη στην οποία παρακαλεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και από την πλευρά του αρμόδιου δικαστηρίου λαμβάνοντας υπόψη το επείγον του προβλήματος.
Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τους προμηθευτές προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εφοδιασμός των δημόσιων νοσοκομείων με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. Από την πλευρά των προμηθευτών εκφράστηκε κατανόηση και δόθηκε υπόσχεση για την καταβολή προσπαθειών για την θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ωστόσο πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της ενδεχόμενης εξάντλησης των υφιστάμενων αποθεμάτων.
Ύστερα από επίπονες προσπάθειες σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυ
Keywords
Τυχαία Θέματα