Τιτανικός για την Ελένη στο «Τιτάνια»

ΜΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

Την πλήρη εκκαθάριση της υπόθεσης του ΕΔΟΕΑΠ, με την άμεση επιστροφή των κεφαλαίων του αλλά και πρόσθετο έλεγχο στους χειρισμούς και την πρακτική της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και ειδικό διαχειριστικό έλεγχο αλλά με νέα
διοίκηση στο Ταμείο , προτείνει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Ήδη χθες καταδικάστηκαν και πολιτικά οι αποφάσεις και οι προτάσεις της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (περικοπές σε παροχές και χαράτσια με αυξήσεις εισφορών ΣΕ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ).

Καταδικάστηκαν επίσης και οι απαράδεκτοι χειρισμοί της, που οδηγούν, όπως καταγγέλθηκε από όλες τις πλευρές, σε απώλεια αποθεματικών, καθιστώντας νόμιμο το PSI. που υποτίθεται αρνήθηκαν να εφαρμόσουν

Στην επεισοδιακή 9ωρη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και στην ψηφοφορία που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα μέλη –μέτοχοι καταψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τον απολογισμό και τον προυπολογισμό και υπερψήφισαν πρόταση για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της διοίκησης Σπανοπούλου, ώστε να υπάρξει επόμενη μέρα στον οργανισμό.

Λίγο νωρίτερα (στις 9 το βράδυ) η απόπειρα της προέδρου να διακόψει την συνέλευση, με πρόσχημα ο,τι ή αίθουσα είχε διατεθεί μέχρι εκείνη την ώρα η δήθεν δεν υπήρχε απαρτία αλλά στην ουσία επειδή προέβλεπε την καταψήφιση, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονοι διαξιφισμοί, αφού οι παριστάμενοι διαφωνούσαν με τη διακοπή.
Η κατάσταση οξύνθηκε όταν το προεδρείο για να αντιμετωπίσει την πρόταση για παραίτηση του ΔΣ, άρχισε
να κινδυνολογεί προκλητικά , ότι θα κοπούν οι συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Προκλήθηκαν εντάσεις , απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια
και η πρόεδρος , φυγαδεύθηκε , υπό την προστασία-ομπρέλα, προσωπικών φρουρών, που κανείς δεν ήξερε ότι ήταν ψυχρή εφεδρεία σε παρακείμενο χώρο , ενώ την ακολούθησε σχεδόν αμέσως και ο γενικός της γραμματέας Α. Δεμερτζής.

Τελικά η συνέλευση ολοκληρώθηκε, μετά από αίτηση των μετόχων προς το προεδρείο, από τον αντιπρόεδρο(εκ Θεσσαλονίκης) τον ταμία Δ. Μυλωνά και άλλα δύο μέλη του ΔΣ Γ. Βλαβιανό και Ε. Δελβινιώτη, που υπέβαλε παραίτηση στη γενική συνέλευση Με την ψυχραιμία τους πάντως διαχειρίσθηκαν με επιτυχία την κρίση παρά το κλίμα , με όσα είχαν προηγηθεί με τους χειρισμούς της προέδρου. Προηγήθηκε γνωμοδότηση ότι νομιμοποιείται ο αντιπρόεδρος να συνεχίσει αντί για την πρόεδρο.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία αποχώρησε, διακριτικά,όπως νόμιζε, με το σακίδιο, στον ώμο ο Δ. Τρίμης από
τους φανατικούς υποστηρικτές του προεδρικού συστήματα τους ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος εισέπραξε την έντονη αποδοκιμασία με γιουχαΐσματα, για τη στάση του και ειδικά όταν πρότεινε στα ξεκούδουνα απεργία. Δυστυχώς όμως σε επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Μανώλης Κύπριος, ευτυχώς ελαφρά, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο. .
Όπως επισημάνθηκε κατά την γενική συνέλευση και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΕΔ:
-Η διοίκηση τ
Keywords
Τυχαία Θέματα