Το Πολιτικό Μανιφέστο είναι προοπτική και όχι απολογισμός

Ουαί οι λέγοντες το πονηρόν καλόν
και το σκότος καλόν πονηρόν,
οι τιθέντες το σκότος φως
και το φως σκότος,
οι τιθέντες το πικρόν γλυκό
και το γλυκό πικρόν ουαί….
Ησαΐας Ε. , Αγία Γραφή

ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Πριν λίγε μέρες ο πρώην υπέρ – υπουργός και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα ένα κείμενο που το ονόμασε και «μανιφέστο» ενώ στην ουσία είναι ο απολογισμός του από τα δυο υπουργεία που πέρασε τα δυο χρόνια της αμιγούς
κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όχι κάποια πολιτική πρόταση με ιδεολογικό υπόβαθρο και προοπτική. Εκτός βέβαια αν θεωρεί θέσεις τα αυτονόητα για ένα πολίτη που ασχολείται με τα κοινά.
Το πολυσέλιδο απολογητικό κείμενο του πρώην δημάρχου, δίνει βαρύτητα στο τι έπρεπε να κάνει και στο τι δεν πρόλαβε να κάνει ως υπέρ – υπουργός.
Με την τοποθέτηση του προσπαθεί να μας πείσει ότι τα μέτρα που πήρε ή θα έπαιρνε, και, αυτός για τη σωτηρία της χώρας, ήταν προτάσεις – δεσμεύσεις του κινήματος. Δεν μας λέει σε πια παράγραφο του πολιτικού προεκλογικού προγράμματος υπάρχουν οι δεσμεύσεις για απολύσεις στο δημόσιο, ότι δεν θα υπάρχει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τις όποιες ριζοσπαστικές αλλαγές γίνουν και θα προκαλέσουν την μερίδα των μη προνομιούχων κοινωνικών τάξεων.
Θα ήθελα να μας πει πόσες φορές είδε ο ίδιος τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ; Πόσες επαφές έκανε με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ήρθε σε επαφή με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Κερατέας για το πρόβλημα τους; Τέλος με τους Ταξιτζήδες πότε συναντήθηκε ο ίδιος; Η απάντηση είναι ΠΟΤΕ. Βάση δηλώσεων των εκπροσώπων των φορέων που δεν διαψεύσθηκαν ποτέ.
Δεν θα επανέλθω στα όσα είχα γράψει σε προηγούμενο μου άρθρο στο I-Reporter.Gr. Απλά θα επισημαίνω ακόμη μερικά πράγματα γιατί το κείμενο του πρώην δημάρχου και διορισμένου βουλευτή θέλει να μας πείσει ότι έκανε προσπάθειες για τη σωτηρία και τον εξορθολογισμό της χώρας.
Ως υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επαίρεται για τον νόμο «Καλλικράτη» ένα νόμο τον οποίο άλλαξε ως νόμο του ποδαριού όταν ανέλαβε ο Χάρης Καστανίδης. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες το κατά πόσο βοήθησε ή κατέστρεψε την τοπική αυτοδιοίκηση. Αρκεί να βρει λίγο χρόνο να διαβάσει τα δημοσιεύματα των εφημερίδων όλου του πολιτικού φάσματος.
Για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που επίσης καμαρώνει του θυμίζω ότι βρέθηκαν πάνω από εκατό γιατροί του ΕΣΥ με γνώση βασικής εκπαίδευσης, οκτώ αρχιεπίσκοποι και αρκετοί υπάλληλοι πάνω από ενενήντα μέχρι εκατόν πέντε ετών και άλλα τραγελαφικά. Όσο αφορά την γενική πληθυσμιακή απογραφή, δεν μας λέει πότε και αν πληρώθηκαν οι απογραφείς και πόσο πληθυσμό έβγαλαν; Δεν λέει τίποτα για τις μετατάξεις που πρότεινε και εφαρμόστηκε από τον ίδιο για το πλεονάζων προσωπικό των ΔΕΚΟ, δεν κάνει καμιά αναφορά. Απλά γιατί και αυτό έγινε στο πόδι, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι οργανισμοί ή τα υπουργεία υποδοχείς, δεν είχαν καν τη δυνατότητα να τους πληρώσουν
Keywords
Τυχαία Θέματα