Ξεκινά το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Με στόχο να εκφράσει "τους πολίτες που πιστεύουν στη δύναμη της κοινής λογικής, που απορρίπτουν τα παραδοσιακά κόμματα που κυριάρχησαν τα τελευταία 30 χρόνια και που υποστηρίζουν ότι η κρίση καθιστά πια επιτακτικές μία σειρά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις", η Δημοκρατική Συμμαχία πραγματοποιεί από αύριο το τριήμερο ιδρυτικό της συνέδριο, έξι μήνες μετά την ίδρυσή της, στις 21 Νοεμβρίου 2010, στο θέατρο
Μπάντμιντον.

Προθάλαμος για την ίδρυση του κόμματος υπήρξε το «forum για την Ελλάδα», ένα think tank που δημιούργησε η Ντόρα Μπακογιάννη πέρυσι το καλοκαίρι και ενώ είχαν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τη διαγραφή της από τη Ν.Δ. Με κάθε ευκαιρία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει ότι το κόμμα της είναι "κεντρομόλος δύναμη" και υποστηρίζει ότι είναι "το μόνο κεντρώο κεντροδεξιό πολιτικό σχήμα στην Ελλάδα σήμερα".

Στην ιδρυτική διακήρυξη τόνισε ότι πρόκειται για "κίνημα ανεξάρτητων πολιτών που φιλοδοξεί να δώσει εναλλακτική λύση για τον τόπο". Πρώτο βήμα είναι, προφανώς, να επιτύχει την είσοδό του στη Βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές και ακολούθως να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή του τόπου, όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας αλλά στα πρότυπα κι άλλων πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα το Κόμμα Φιλελευθέρων στη Γερμανία που συμμετείχε σε κυβερνήσεις και με τους Χριστιανοδημοκράτες και με τους Σοσιαλδημοκράτες.



Τα στελέχη
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ήδη πέντε βουλευτές, οι οποίοι είτε διεγράφησαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς από τη Ν.Δ. Πέραν της προέδρου του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη, είναι οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης (Χανίων), Γιώργος Κοντογιάννης (Ηλείας), Λευτέρης Αυγενάκης (Ηρακλείου) και Κώστας Κιλτίδης (Κιλκίς). Η Δημοκρατική Συμμαχία εκπροσωπείται και στο ευρωκοινοβούλιο από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος προσχώρησε στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη μετά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ.

Από τα πρόσωπα που είτε εξ αρχής, είτε στην πορεία εντάχθηκαν στη Δημοκρατική Συμμαχία ξεχωρίζουν ο πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θόδωρος Κοτσώνης, ο πρώην υπουργός Ν.Δ. Θεόδωρος Δαμιανός, ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Δημητρακόπουλος και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος τύπου του κόμματος είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Οικονόμου ενώ υπεύθυνοι Πολιτικού Σχεδιασμού και Οργανωτικού οι επί σειρά ετών στενοί συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη Δημήτρης Ζαφειριάδης και Παναγιώτης Αντωνόπουλος. Επιπλέον αξιοσημείωτο είναι πως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής είναι και ο Δημήτρης Γιαννουλάκης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ηρακλείου, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης που στήριξε η Δημοκρατική Συμμαχία και ήρθε στη δεύτερη θέση με ποσοστό κοντά στο 18%.

Στη Δημοκρατική Συμμαχία θα περίμεναν βέβαια η Κ.Ο. να έχει ήδη περισσότερα μέλη με δεδομένο ότι υπήρχαν κι άλλοι βουλευτές που βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα κοντά στην κ. Μπακογιάννη. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στελέχη πρώτης γραμμής,
Keywords
Τυχαία Θέματα