Υπερ-πατριώτες και ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα

Ο «υπερπατριωτισμός» έχει και κόστος για την πατρίδα. Ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, την περασμένη Δευτέρα, ήταν γνωστό ότι θα συζητούνταν και η δημιουργία ενός «κλειστού Ταμείου», στο οποίο θα πήγαιναν τα 130 δις και από το οποίο θα διοχετεύονταν, κατά προτεραιότητα, στους δανειστές, για την εξόφληση μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέους. Και θα είχε έδρα τις Βρυξέλλες.
Αμέσως ξεσηκώθηκαν οι γνωστές «πατριωτικές», κατά δήλωσή τους (βεβαίως-βεβαίως) δυνάμεις, για να αποτρέψουν, όχι τη δημιουργία του Ταμείου, αλλά το να έχει έδρα τις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση υπέκυψε στις έντονες φωνές διαμαρτυρίας των «υπερπατριωτών» και διαπραγματεύθηκε και πέτυχε η έδρα του Ταμείου να είναι στην Αθήνα.
Οι «υπερπατριώτες» αν και δεν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, θεωρώντας, προφανώς, ότι κατήγαγαν νίκη, τουλάχιστον δεν αντέδρασαν αρνητικά. Ωστόσο, η συμφωνία που έγινε περιλαμβάνει κάτι το οποίο, όπως όλα δείχνουν, αφού δεν υπάρχει αντίδραση, ικανοποίησε τους «υπερπατριώτες».
Μέχρι να φθάσουμε στην προηγούμενη Δευτέρα, γνωρίζαμε ότι θα δημιουργηθεί ένα Ταμείο που θα διαχειρίζεται μόνο τα 130 δις του νέου δανείου, για να πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι δανειστές μας.
Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι στο Ταμείο, το οποίο θα εδρεύει στην Αθήνα, προς ικανοποίηση των «υπερπατριωτών», δεν θα μπουν μόνο τα 130 δις, αλλά θα μπαίνουν και φορολογικά έσοδα της χώρας, από τα οποία επίσης θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι απαιτήσεις των δανειστών.
Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος ήταν λανθασμένος. Διότι τα φορολογικά έσοδα της χώρας δεν μπορούν να εξαχθούν στην αλλοδαπή, σε ένα Ταμείο με έδρα τις Βρυξέλλες. Ο σάλος που θα ξεσηκωνόταν τότε, θα ήταν τεράστιος. Τώρα, με τη βοήθεια των «υπερπατριωτών» (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ) θα πληρώνουμε και με τους φόρους μας τους δανειστές. Και ό,τι (απο)μείνει θα χρησιμοποιηθεί για σχολεία, νοσοκομεία, πρόνοια κλπ.
Δυστυχώς, αυτό το ρόλο έπαιζαν πάντα οι «υπερπατριώτες». Η δράση τους πάντα έβλαψε την πατρίδα, ποτέ δεν την ωφέλησε.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις i-Reporter