Υπόγειες διαδρομές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρείες σε τραπεζικα ιδρύματα ανά την υφήλιο

Καθημερινά, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται για τις δραστηριότητες του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του ανθρώπου που ήθελε να τα αγοράσει όλα, ακόμη και τον Ολυμπιακό και να γίνει ο νέος Σωκράτης Κόκκαλης της χώρας.
Κι όμως, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε να
τον βαρύνουν σοβαρότατες υπόνοιες για κακουργήματα τα οποία επισύρουν ποινές πολυετούς κάθειρξης: Απάτη, ξέπλυμα και σύσταση συμμορίας.
Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το iefimerida.gr αφορούν στα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε ο κ. Λαυρεντιάδης καθώς και τις υπόγειες διαδρομές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρείες σε τραπεζικα ιδρύματα ανά την υφήλιο.

Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το μίτο του κ. Λαυρεντιάδη:

Πέρυσι το φθινόπωρο, ένα από τα πιο hot πρόσωπα του τόπου, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στο Λονδίνο. Η δικαιολογία υπήρξε απλή: κουράστηκε -έλεγαν οι στενοί του συνεργάτες- από το συνεχές παιχνίδι της δημοσιότητας. Οι ίδιοι άνθρωποι σε off the record εξομολογήσεις ανέφεραν δήθεν εμπιστευτικά, πως ο πολυβραβευμένος businessman δεχόταν απειλές κατά της πολυαγαπημένης του οικογένειαςμε αποτέλεσμα η φυγή από τη χώρα να είναι μονόδρομος. «Δεν μπορεί να αποδεχθεί πως τα παιδιά του θα πρέπει να πηγαίνουν με θωρακισμένο όχημα στο σχολείο τους», έλεγαν φίλοι και γνωστοί.

Να όμως που ένα χρόνο αργότερα σειρά αποκαλύψεων και νομικών εξελίξεων δίνει μια άλλη διάσταση στη φυγή του «golden boy» της ελληνικής αγοράς.

Ο μετρ των πωλήσεων εταιρειών και της δημιουργίας υπεραξιών, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο ενός απίστευτου πολιτικό - οικονομικού σκανδάλου. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει έναν απίστευτο γόρδιο δεσμό εταιρειών και συναλλαγών σε όλο τον κόσμο για τον οποίο του ζητείται να παράσχει εξηγήσεις.

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης τον αναμένει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αυτός ζητά συνεχώς προθεσμίες εξαντλώντας κάθε νομικό παράθυρο που υπάρχει.

Ο άνθρωπος που έφθασε να συνομιλεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, που ολόκληρο το εγχώριο πολιτικό σύστημα τον παρακαλούσε για ένα ραντεβού κατέληξε να έχει συναλλαγές με το εισαγγελέα. Ενας από τους συμπαθέστερους clean face επιχειρηματίες - τραπεζίτες έφτασε να αποκαλείται ο νέος Κοσκωτάς...

Η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Λαυρεντιάδη ξεκίνησε όταν τέθηκε στο στόχαστρο της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος αφού μπλοκαρίστηκαν περιουσιακά του στοιχεία για υπεξαίρεση ύψους 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Μιας τράπεζας της οποίας το 31,31% ο επονομαζόμενος λόγω του ενδιαφέροντος του για τον Ολυμπιακό ως Λούα Λούα (σ.σ. από τον γνωστό ποδοσφαιριστή του ΟΣΦΠ και τα αρχικά του ονοματεπώνυμου του) αγόρασε στις 30 Δεκεμβρίου του 2009 έναντι 70.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι off shore και τα λεφτά από τη Σιγκαπούρη

Ο κ. Λαυρεντιάδης επέστρεψε αυτά τα 51 εκατομμύρια ευρώ εισάγοντάς τα τελικά από τη Σιγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα