Υποκλοπή θεμάτων στις πανελλαδικές

Υποκλοπή παρατηρήθηκε στην εξέταση του μαθήματος των απαντήσεων στο μάθημα των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων όπου διαγωνίζονταν οι υποψήφιοι την προηγούμενη Τετάρτη. Η υποκλοπή έγινε από υποψήφιο της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης σε σχολείο των Αθηνών.

Ο υφυπουργός παιδείας Ι. Πανάρετος δήλωσε σχετικά σήμερα ότι "οι πανελλήνιες
εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο. Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσής τους, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, οδηγείται στον εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του. Πριν από δύο ημέρες διαπιστώθηκε ότι δίδονταν λύσεις των θεμάτων του μαθήματος των Αρχών Διοίκησης σε ένα μαθητή. Να σημειωθεί ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 9.35, ενω το μήνυμα προς τον μαθητή ήταν στις 10.4΄."

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, δεν τίθεται θέμα διαρροής αφού την ώρα της υποκλοπής ήδη τα θέματα ήταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Η εν λόγω υποκλοπή αφορούσε το πρώτο ζήτημα του μαθήματος, έγινε χρήση κινητού τηλεφώνου και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι τις απαντήσεις ο μαθητής τις έπαιρνε από φροντιστήριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα