3η Διεθνής Σύνοδος Γυναικών Ερευνητών-Μηχανικών

10:42 29/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Είσαι γυναίκα μηχανικός (engineer) της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταπτυχιακή, μεταδιδακτορική φοιτήτρια ή ερευνήτρια από τον χώρο της βιομηχανίας που αναζητά ευκαιρίες ερευνητικών ανταλλαγών και υλοποίησης έργων/ιδεών μέσα απο επαφές με οργανισμούς που χρηματοδοτούν ερευνητικές προτάσεις/προγράμματα;
Γίνε μια από τις 200 ερευνήτριες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στην 3η Διεθνή Σύνοδο Γυναικών Ερευνητών-Μηχανικών (Women’s International Research Engineering Summit−WIRES 2012)!

Οι ενδιαφερόμενες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους, να συνεργαστούν με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο (60 από ΗΠΑ και Καναδά, 25 Ελλάδα, 25 από Νορβηγία, 30 από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 60 από χώρες της Αφρικής, Ασίας-Ειρηνικού και Λατινικής Αμερικής) και να προωθήσουν την έρευνά τους στον επιχεηρηματικό κόσμο.

Το European Centre For Women and Technology (ECWT) − ένας από τους βασικούς υποστηρικτές υλοποίησης της Digital Agenda και της στρατηγικής Europe 2020 – σε συνεργασία με το National Science Foundation (NSF), το Ohio State University και το Georgia Tech διοργανώνουν για τρίτη χρονιά τη Διεθνή Σύνοδο WIRES 2012 που θα πραγματοποιηθεί από 12 εως 14 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και της UNESCO, η WIRES 2012 έχει ως βασικό στόχο:

-την ενθάρρυνση της ερευνητικής δραστηριότητας, την ανταλλαγή ιδεών, τη δικτύωση των γυναικών ερευνητριών καθώς και

- τον εντοπισμό των θεμάτων που αποτρέπουν τις γυναίκες να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στους τομείς της μηχανικής, η αντιμετώπιση των οποίων θα μπορούσε να ευνοηθεί από μια παγκόσμια στρατηγική.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην προηγούμενη σύνοδο (WIRES 2011) παρουσιάστηκαν 42 ερευνητικές προτάσεις από τις οποίες στη συνέχεια οι 10 χρηματοδοτήθηκαν. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 56 επισκέψεις συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το WIRES 2012 θα επικεντρωθεί στις εξής θεματικές:

- Κάλυψη των αναγκών στο τομέα της Πληροφορικής και σχέδια, προτάσεις για το μέλλον

- Βιώσιμη ενέργεια για όλους

- Βελτίωση και διατήρηση των αστικών υποδομών

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.wiresnetwork.org ή επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου© pcnea.blogspot.comdon't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα