56χρονος που συνελήφθη για ασεγλεια σε ανηλικους, τους προσέγγιζε μέσω Viber

04:39 28/12/2015 - Πηγή: PC Nea
Ο 56χρονος από την Θεσσαλονίκη που ζούσε πλέον στην Καλλιθέα από τα τέλη Νοεμβρίου είχε προβεί κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός 15χρονου έναντι χρηματικού ποσού, ενώ είχε προσεγγίσει άλλον έναν 13χρονο και έναν 14χρονο μέσω Viber

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της Τετάρτης στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 56χρονος Έλληνας, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα,
ο δράστης μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, εντός της οικίας του στην Καλλιθέα, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός 15χρονου, προσφέροντάς του ως αμοιβή μικρό χρηματικό ποσό. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, από τα τέλη Νοεμβρίου είχε προβεί κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του προαναφερόμενου ανήλικου.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, ο 56χρονος αναζητούσε και προσέγγιζε ανηλίκους μέσω Viber και στη συνέχεια τους προέτρεπε να συναντηθούν μαζί του. Συγκεκριμένα, με αυτόν τον τρόπο είχε προσεγγίσει έναν 13χρονο και έναν 14χρονο.

Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, και με δεδομένο ότι για να επικοινωνήσεις με κάποιον μέσω της εφαρμογής VIber θα πρέπει να γνωρίζεις τον αριθμό του τηλεφώνου του, θα ήταν ασφαλές να υποθέσουμε ότι η προσέγγιση των παιδιών γινόταν μέσω των social media

Στην κατοχή του καθώς και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, τρείς φορητοί υπολογιστές και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος τα οποία περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο δράστης είχε συλληφθεί το 2005 για παρόμοια αδικήματα και είχε αποφυλακισθεί τον Μάιο του 2015 με περιοριστικούς όρους.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.
Keywords
Τυχαία Θέματα