Athens Economist Roundtable (17-19 May)

17:55 9/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Η ανοικοδόμηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, με έμφαση στην πορεία υλοποίησης του σταθεροποιητικού προγράμματος από την Αθήνα, τίθεται στο επίκεντρο της 15ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση, που διοργανώνουν τα Συνέδρια του Economist στις 17-19 Μαΐου 2011 στο ξενοδοχείο Grand Resort, στο Λαγονήσι.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
θα αναπτύξει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκτηση της εθνικής αυτοπεποίθησης στους θεσμούς και την οικονομία της χώρας. Το δικό του όραμα θα καταθέσει ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλείται να απαντήσει στο ερώτημα πόσο κοντά βρίσκεται η ελληνική οικονομία στην έξοδο από την κρίση. Την ελληνική πρόοδο θα περιγράψει άλλωστε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Poul Thomsen και σε αυτό το πλαίσιο, διατυπώνουν τις προβλέψεις του Economist ο Laza Kekic, ο Andrew Palmer και η Megan Greene. Την άποψη της αντιπολίτευσης για την οικονομική πορεία της Ελλάδας θα παραθέσει ο Νότης Μηταράκης.

Την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης θα πραγματευτεί ανάλυση του Jürgen Stark της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα οι Καθηγητές Οικονομικών, Μιχαήλ Χαλιάσος του Πανεπιστημίου του Γκαίτε και Δημήτρης Βαγιανός του LSE θα παρουσιάσουν τρόπους ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Εισηγήσεις για μια σειρά από καίριους τομείς θα απευθύνουν οι Υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Τίνα Μπιρμπίλη και Λούκα Κατσέλη, ενώ ο Peter Westaway, Επικεφαλής Οικονομολόγος για την Ευρώπη της Nomura και ο Harald Hau Καθηγητής του INSEAD θα τοποθετηθούν σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Για τις τρέχουσες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική θα μιλήσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Vuk Jeremic μαζί με τη Segolene Royal και ο Πρύτανης της Σχολής Παγκόσμιας Οικονομίας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Sergey Karaganov θα μιλήσει σχετικά με τις θέσεις της Ρωσίας σε θέματα ασφαλείας αλλά και για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τομέας της ενέργειας θα συζητηθεί εκτενώς κατά το 15th Government Roundtable. Η επικεφαλής του τομέα Ηλεκτρισμού και Αερίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Inge Bernaerts, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μετάσχουν σε ένα γόνιμο διάλογο σχετικά με τους αγωγούς φυσικού αερίου, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας αλλά και την εξερεύνηση της ενέργειας στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα