CeBIT: "Shareconomy", τι’ναι τούτο;

10:35 6/3/2013 - Πηγή: PC Nea
To κεντρικό σλόγκαν της φετινής CeBIT που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στους επισκέπτες είναι το "Shareconomy". Όμως, τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με την Wikipedia ο όρος "Share Economy" εισάχθηκε από τον οικονομολόγο Martin Weitzman του πανεπιστημίου Harvard University. Αυτός ο όρος σημαίνει
κατά βάθος ότι βελτιώνεται για όλους η ευημερία, όταν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μοιράζονται σε όσους γίνεται περισσότερους στην αγορά. Μεταφέροντας αυτό τον όρο στο Internet, σημαίνει ότι το περιεχόμενο και η γνώση δεν καταναλώνεται πλέον αποκλειστικά από τους δέκτες, αλλά αυτοί οι δέκτες γίνονται από την πλευρά τους διανομείς και «κήρυκες» της γνώσης και της πληροφορίας.

Αυτό σημαίνει ότι παίζει τόσο το μοντέλο “one-to-one” (για παράδειγμα, μέσω της αποστολής ενός άρθρου με e-mail), όπως και το μοντέλο «one-to-many» (όταν, για παράδειγμα, μοιράζεται ένα άρθρο μέσω του twitter ή του Facebook), αλλά και το μοντέλο many-to-many (όπως γίνεται, π.χ., με την Wikipedia).

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, τα σλόγκαν των τελευταίων CeBIT ήταν τα "Managing Trust" (2012), "Cloud Computing" (2011), "Connected Worlds" (2010), "Webciety" (2009) και "Green IT" (2008).
Keywords
Τυχαία Θέματα