Chrome 17: φορτώνει τα sites ενώ πληκτρολογείτε το URL τους

22:07 7/1/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Google ξεκίνησε τη διάθεση της έκδοσης beta του Chrome 17. Εκτός από μερικές νέες λειτουργίες ασφάλειας, οι οποίες προστατεύουν τους χρήστες καλύτερα από τα επιζήμια προγράμματα κατά τις περιπλανήσεις τους στο Internet, η νέα έκδοση του browser φορτώνει τις σελίδες πριν καλά-καλά πληκτρολογηθούν πλήρως τα URLs τους.
Έτσι ο Chrome 17 διαθέτει ένα διευρυμένο “Omnibox
Prerendering“. Αυτό σημαίνει ότι ενώ ο χρήστης εισάγει ένα URL στη μπάρα διευθύνσεων του browser (Omnibox) , o browser ξεκινά να φορτώνει στο background το site που αντιστοιχεί στο URL. Αυτό έχει ως συνέπεια να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που μεσολαβεί από τότε που πατήσετε το Enter μέχρι να φορτωθεί το site που σας ενδιαφέρει.

Εκτός από μια ταχύτερη κατασκευή των σελίδων, η νέα έκδοση του Chrome βελτιώνει την ασφάλεια πλοήγησης στο Web: έτσι ο browser δεν αναλύει μόνο τα sites για την ενδεχόμενη ύπαρξη κρυμμένου επιζήμιου κώδικα, αλλά και εξετάζει και τα αρχεία.exe και.msi κατά τη διάρκεια του download τους, προειδοποιώντας τους χρήστες όταν ένα αρχείο είναι πιθανό επικίνδυνο.

Την beta του Chrome 17 μπορείτε από το κανάλι beta του Google Chrome.

ΠΗΓΗ: Google Chrome Blog

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα