Eco Labs @ 4o Συνέδριο InfoCom Green ICT 2012

00:17 17/5/2012 - Πηγή: PC Nea
Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου InfoCom Green ICT 2012, στην αίθουσα Φλώρινα, θα πραγματοποιηθούν τα Eco Labs, παρουσιάσεις σε πραγματικές συνθήκες χρηστικού λογισμικού που έχει αναπτυχθεί από ερευνητικές ομάδες και εταιρίες λογισμικού, ειδικά για τις ανάγκες ενσωμάτωσης ενεργειακών μελετών στις δραστηριότητες των μηχανικών.

Τα προγράμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη κατάρτιση
ενεργειακών μελετών κτιρίων, συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων από αισθητήρες, καθώς και δημιουργίας διαδραστικών μοντέλων διαχείρισης ενεργειακών πόρων, την ανάπτυξη εφαρμογών και τη διαχείριση περιβαλλοντικής πληροφορίας.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μηχανικούς οι οποίοι επιθυμούν βαθύτερη ανάλυση των θεμάτων που παρουσιάζονται στην κεντρική αίθουσα, παρουσίαση σε επίπεδο σεμιναρίου και απόλυτη διαδραστικότητα.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, δεν απαιτείται κράτηση, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες και προσφέρονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των Eco Labs είναι:

1ο Eco Lab
Εισηγητής: Πόπη Δρούτσα, Φυσικός Περιβάλλοντος M.Sc
Φορέας: Ομάδα Εξοικονόμησης Ενέργειας, Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Τίτλος: «Λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ - Μεθοδολογία υπολογισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων». Πρόκειται για το βασικό λογισμικό του ΤΕΕ που χρησιμοποιείται για τους υπολογισμούς ενεργειακής απόδοση και κατάταξης των κτιρίων, καθώς και την έκδοση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης. Ήδη 65.000 μηχανικοί έχουν πιστοποιηθεί στη χρήση της εφαρμογής.

2ο Eco Lab
Εισηγητής: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Φορέας: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Τίτλος: «Διαδικτυακές Εφαρμογές ΤΕΕ. Οι μηχανικοί και το ΤΕΕ ψηφιοποιούν το δομημένο περιβάλλον της χώρας: Αυθαίρετα». Η διάλεξη και παρουσίαση αφορά το λογισμικό που αναπτύσσεται στο ΤΕΕ και απευθύνεται σε μηχανικούς-χρήστες της εφαρμογής καθώς και προγραμματιστές.

3ο Eco Lab
Εισηγητής: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Φορέας: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Τίτλος: «Διαδικτυακές Εφαρμογές ΤΕΕ: Ταυτότητα Κτιρίου». Η διάλεξη και παρουσίαση αφορά το λογισμικό που αναπτύσσεται στο ΤΕΕ και απευθύνεται σε μηχανικούς-χρήστες της εφαρμογής καθώς και προγραμματιστές.

4ο Eco Lab
Εισηγητές: Χρήστος Σμαΐλης, Λεωνίδας Περλεπές
Φορέας: ΤΕΛΕΣΤΩ ΕΠΕ και Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας
Τίτλος: «Πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για τη συλλογή, ανάλυση, επεξεργασία δεδομένων από συστήματα ετερογενών αισθητήρων, έργο ΓΓΕΤ ΠΛΑΤΩΝΑΣ». Η παρουσίαση απευθύνεται σε μηχανικούς ανάπτυξης εφαρμογών σχετικών με τη διαχείριση περιβαλλοντικής πληροφορίας. Θα επιδειχθούν εφαρμογές τηλεματικής, τηλεμετρίας και γεωργίας ακριβείας που κάνουν χρήση της πλατφόρμας. Χρησιμοποιούνται πρωτότυπες διατάξεις αισθητήρων Arduino και Libellium WSN.

5ο Eco Lab
Εισηγητές: Παναγιώτης Καλφούντζος, Πάρης Κερασιώτης
Φορέας: Build – IT
Τίτλος: « MyAssets» Πλατφόρμ
Keywords
Τυχαία Θέματα