Ericsson:«Οι Πράσινες Τεχνολογίες ως Μοχλός Ανάπτυξης»

23:30 18/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών και ιδιαίτερα οι επικοινωνίες Machine-to-Machine μεταμορφώνουν ριζικά τα σημερινά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και τα μετατρέπουν σε ευφυέστερα, πιο πράσινα και πιο αποδοτικά δίκτυα.


Η Ericsson επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον κλάδο των εταιρειών κοινής ωφέλειας και της ενέργειας ειδικότερα, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες και τεχνολογία τηλεπικοινωνιών.

Η Ericsson, με
την αναμφισβήτητη κυριαρχία της στις ασύρματες Επικοινωνίες και με μακροχρόνια εμπειρία σε Ολοκλήρωση Συστημάτων Πολλαπλών Προμηθευτών και στις Υπηρεσίες Διαχείρισης δικτύων Τηλεπικοινωνιών και ΙΤ, αποτελεί έναν εξαιρετικό συνεργάτη για τις εταιρείες κοινής ωφέλειας κατά το μετασχηματισμό των δικτύων τους διανομής ηλεκτρικής ενέργειας τόσο με υπάρχουσες λύσεις επικοινωνιών όσο και με μελλοντικές ευρυζωνικές τεχνολογίες ακόμη μεγαλύτερης ταχύτητας και χωρητικότητας.

Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα της Ericsson προς το ακροατήριο που παρευρέθηκε στο Green ICT Forum, με τίτλο «Οι Πράσινες Τεχνολογίες ως Μοχλός Ανάπτυξης», το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών (eTEE) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

Ο κλάδος της ενέργειας ευθύνεται κατά 26% για τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Οι επικοινωνίες Machine-to-machine (M2M) μεταμορφώνουν τον κλάδο της ενέργειας καθώς είναι εκείνες που θα δώσουν τη δυνατότητα στα έξυπνα δίκτυα ενέργειας του μέλλοντος να παραδίδουν στιγμιαία πληροφορίες και να υποστηρίζουν πλήρως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δίκτυο, επιτρέποντας στους καταναλωτές να έχουν καλύτερο έλεγχο της χρήσης τόσο των δαπανών ενέργειας όσο και των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

«Στη σημερινή ημερίδα του eTEE για το Green ICT, είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους διακεκριμένους Συνέδρους την ανά τον κόσμο εμπειρία της Ericsson από έργα υλοποίησης και λειτουργίας υποδομής Αυτόματων Μετρητών και Συστημάτων Διαχείρισης των Δεδομένων που αυτοί συλλέγουν. Επίσης, εξηγήσαμε γιατί η εισαγωγή αυτόματων μετρητών στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας βήμα προς την υλοποίηση του Smart Grid, και επισημάναμε τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής κατά τη διαδικασία αυτή» είπε η κ. Μαρία Μπούρα, Director, Strategy & Marketing για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Η Ericsson διαθέτει έναν εξαιρετικό συνδυασμό τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον τομέα των Υπηρεσιών Διαχείρισης, των Δικτύων Τηλεπικοινωνιών, καθώς και στην Ολοκλήρωση Συστημάτων, ο οποίος αποδεικνύεται πολύτιμος στη συνεργασία μας με επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας ανά τον κόσμο» πρόσθεσε η κ. Μπούρα.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν υψηλοί αξιωματούχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι πολυεθνικών κα
Keywords
Τυχαία Θέματα