File History: το Time Machine των Windows 8

10:18 12/7/2012 - Πηγή: PC Nea
Με το Time Machine η Apple προσφέρει εδώ και καιρό μια λύση backup την οποία ζήλευαν οι χρήστες του PCs καθώς δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο για τα Windows. Κάτι που αλλάζει με τα Windows 8 και με τη νέα
τους λειτουργία File History.
Αυτή η λειτουργία κρατά αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών σας αρχείων αντί ολόκληρου του σκληρού δίσκου, κάτι το σύνηθες για τη λύση της Apple.

Aν και πρόκειται για ένα incremental backup, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει πολλαπλές εκδόσεις ενός αρχείου, το drive στο οποίο γίνεται το backup δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Έτσι, στην περίπτωση που συμβεί το κακό, θα πρέπει να εγκατασταθούν εξαρχής το λειτουργικό και τα προγράμματα, ωστόσο τα προσωπικά αρχεία και οι ρυθμίσεις του χρήστη θα μπορούν να ανακτηθούν από το δίσκο του backup.

H εγκατάσταση του File History θα είναι εξαιρετικά απλή: εσείς θα καθορίζετε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και θα ενεργοποιείτε τη λειτουργία στα settings του συστήματος. Στη συνέχεια ο υπολογιστής θα αποθηκεύει κάθε 60 λεπτά την τρέχουσα κατάσταση του.

Μια αποθήκευση στο cloud δεν θα είναι εφικτή.

Περισσότερες πληροφορίες για το File History αναφέρει αναλυτικά η Microsoft σε ένα λεπτομερές blog post.
© pcnea.blogspot.grdon't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα