H BSA επικεντρώνεται στην καινοτομία του cloud

17:28 27/4/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Business Software Alliance (BSA) επιδοκιμάζει την Παγκόσμια Οργάνωση Πνευματικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization) για την αναγνώριση που προσφέρει στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν η πνευματική ιδιοκτησία (copyrights), οι πατέντες (patents) και τα σήματα κατατεθέντα (trademarks) στην ενθάρρυνση νέων και καινοτόμων ιδεών, οι οποίες συμβάλλουν στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Με
αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ο Πρόεδρος και CEO της BSA, Robert Holleyman δήλωσε σε σχετική ανάρτηση στο blog τεχνολογίας της BSA (www.bsa.org/techpost), ότι ένα νέο κύμα καινοτομίας στο χώρο του IT και σχετικό με το cloud computing απαιτεί τη συνεχή επικαιροποίηση της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

“Καθώς η ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά του Cloud computing προσφέρει συνεχώς μεγαλύτερη δύναμη στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές που χρησιμοποιούν υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, απαιτείται ένα νέο άλμα στην επανάσταση του IT,” σύμφωνα με τον Holleyman. “Η νέα αυτή τάση δημιουργεί τεράστια πίεση στις κυβερνήσεις, ειδικά στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, να εκσυγχρονίσουν τη νομοθεσία γύρω από την πνευματική και διανοητική ιδιοκτησία, ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας”.

Κλείνοντας, ο κ. Holleyman δήλωσε: “Η BSA και οι εταιρείες μέλη της θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις, τους νομοθέτες που χαράζουν την πολιτική και τους οργανισμούς, με στόχο την προώθηση πρακτικών και πολιτικών, οι οποίες ενθαρρύνουν, αλλά και προστατεύουν τις καινοτομίες, σήμερα και στο μέλλον”.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου© pcnea.blogspot.comdon't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα