H Microsoft ιδρύει κέντρο για το Cloud στις Βρυξέλλες

04:45 31/3/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Microsoft προχώρησε στην ίδρυση “Κέντρου για το Cloud και τη Διαλειτουργικότητα” (Cloud and Interoperability Center) στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας με τη δράση αυτή τις προοπτικές ενίσχυσης της καινοτομίας και της ανάπτυξης στην Ευρώπη που εξασφαλίζει η επένδυση στην τεχνολογία του cloud computing.
Η Microsoft υποστηρίζει το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να οικοδομήσει μια έξυπνη, βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη οικονομία, μέχρι το 2020.

Για το λόγο αυτό βοηθάει την Ευρώπη να αποκτήσει τα ηνία στον τομέα της τεχνολογίας, πραγματοποιώντας στρατηγικές επενδύσεις στο cloud computing, διευκολύνοντας τη συνεργασία μεταξύ κορυφαίων Ευρωπαϊκών εταιριών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καταναλωτών και οργανισμών δημόσιου τομέα.

Παράλληλα, πραγματοποιεί συνεργασίες με κυβερνήσεις και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη ενός ισχυρού ρυθμιστικού πλαισίου για το cloud computing, ενώ σημειώνεται ότι το Κέντρο θα συμβάλει στο κοινό όραμα για την ανάπτυξη μίας Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς.

Ο Jean-Philippe Courtois, πρόεδρος της Microsoft International, δήλωσε: «Κοιτώντας μπροστά, βλέπουμε μεγάλη δυναμική για μια ισχυρή οικονομία του cloud στην Ευρώπη. Το “Κέντρο για το Cloud και τη Διαλειτουργικότητα” αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του ρόλου της Microsoft όσον αφορά στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για το cloud στην Ευρώπη. Συμβάλουμε στην προώθηση της υιοθέτησης του cloud από τους πολίτες, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, μέσα από στενή συνεργασία με το εκτενές δίκτυο συνεργατών και προγραμματιστών που διαθέτουμε. Τώρα είναι η ώρα να ενστερνιστούμε την αλλαγή – το cloud computing προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής τηλεδιάσκεψης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Neelie Kroes, συνεχάρη τον Steve Ballmer, CEO της Microsoft Corp. για την ίδρυση του Κέντρου και χαιρέτισε το γεγονός ότι το Κέντρο θα δώσει έμφαση σε θέματα διαλειτουργικότητας και προτύπων.

«Είμαι σίγουρη ότι η Microsoft, αλλά και άλλες εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες cloud, καθώς και οι χρήστες, θα συμβάλλουν εποικοδομητικά στο έργο μου για μια Ευρωπαϊκή στρατηγική για το cloud computing. Όλοι μαζί μπορούμε να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αυτήν την τεχνολογία», ανέφερε η κα Kroes.

Σχολιάζοντας τη σπουδαιότητα του cloud ειδικά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Courtois ανέφερε: «Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας και για αυτές το cloud computing εξασφαλίζει ένα πεδίο ίσων ευκαιριών, συμβάλλοντας στην προώθηση της καινοτομίας, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πολλοί νέοι επιχειρηματίες έχουν ήδη γίνει συνεργάτες μας και έχουν ενστερνιστεί το cloud ως τεχνολογία καθοριστική για την επιχειρηματική τους επιτυχία».

O Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς,
Keywords
Τυχαία Θέματα