H SAS κυρίαρχη στις πλατφόρμες Business Intelligence

11:22 9/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Συνεχίζει την κυριαρχία της στο χώρο της επιχειρηματικής ευφυΐας η SAS, με την κορυφαία εταιρεία μελετών Gartner να την κατατάσσει, για μία ακόμη φορά, στο τεταρτημόριο των ηγετών στις πλατφόρμες Business Intelligence.

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη μελέτη της με τίτλο: " Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms ", η Gartner αξιολόγησε τη SAS
ως έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές που "διαθέτουν πλατφόρμες επιχειρηματικής ευφυΐας με ισχυρό εύρος και βάθος και μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις που υποστηρίζουν μια συνολική ΒΙ στρατηγική."

Στη μελέτη της Gartner αναφέρεται ακόμα ότι: "Οι ηγέτες συνθέτουν μία επιχειρηματική πρόταση που έχει απήχηση στους αγοραστές και υποστηρίζεται από τη βιωσιμότητα και τη λειτουργική τους ικανότητα να παραδίδουν λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα."

"Tα 35 χρόνια κυριαρχίας στα Business Analytics αποτελούν το μεγάλο πλεονέκτημα της SAS στο χώρο του Business Intelligence ", δήλωσε ο Jim Davis, Senior Vice President και Chief Marketing Officer στη SAS. "H βαθιά τεχνογνωσία της εταιρείας στα εξελιγμένα analytics και η έμφαση στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων βοηθούν τους πελάτες να αποκομίσουν αξία από τις ολοκληρωμένες BI λύσεις της SAS".

Η πλατφόρμα SAS Enterprise BI Server υποστηρίζει μεγάλες, σύνθετες πηγές δεδομένων –απαιτούμενο στη σημερινή εποχή καθώς οι επιχειρήσεις συσσωρεύουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες, αποτέλεσμα της νέας τάσης των "big data". O Jim Davis τόνισε ακόμα ότι τα δεδομένα από μόνα τους δεν έχουν καμία αξία έως ότου οι οργανισμοί φτάσουν στο σημείο να διερευνήσουν, να αναλύσουν και να δράσουν με βάση αυτά – τότε η αξία τους είναι απεριόριστη.

Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις που υλοποιούν λύσεις ΒΙ της SAS συχνά έχουν πρόσβαση και αντλούν αξία από αδόμητες πηγές δεδομένων, όπως τα δεδομένα κειμένου στο Διαδίκτυο. Η άντληση δεδομένων από τον πλούτο των αδόμητων ή δομημένων δεδομένων που προέρχονται είτε από εξωτερικές είτε από εσωτερικές πηγές αποτελεί μια δυνητικά πλούσια βάση λήψης αποφάσεων, προσέθεσε ο Davis.

Οι επιχειρήσεις επενδύουν όλο και περισσότερο σε τεχνολογίες και λύσεις ΒΙ και analytics στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Για να βοηθήσει τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτό το πλεονέκτημα, η SAS έχει δημιουργήσει συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Accenture, κορυφαίας στον τομέα παροχής υπηρεσιών, αλλά και των προμηθευτών συσκευών βάσεων δεδομένων Teradata και EMC. Επιπλέον, η τεχνολογία SAS Data Management "τραβά" πληροφορίες από τις πιο σημαντικές πηγές δεδομένων που υπάρχουν σε εταιρικά περιβάλλοντα.

"Για τις επιχειρήσεις εκείνες που αναζητούν μια ισχυρή τεχνολογία αλλά και τους πόρους για να την κάνουν να δουλέψει, η SAS προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο τεχνολογιών και εφαρμογών BI, analytics και διαχείρισης πληροφοριών" πρόσθεσε ο Davis.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
do
Keywords
Τυχαία Θέματα