H Skylogic και η SkyDSL υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας

06:35 1/4/2011 - Πηγή: PC Nea
H Skylogic, θυγατρική της Eutelsat Communications στον τομέα των ευρυζωνικών επικοινωνιών και η skyDSL Global GmbH, πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών δορυφορικού Ίντερνετ στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν σήμερα την επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας τους.
Η νέα
συμφωνία, διάρκειας πέντε ετών και συνολικής αξίας €3 εκατομμυρίων, δίνει τη δυνατότητα στη skyDSL να προωθήσει στην αγορά της Ευρώπης την υπηρεσία Tooway επόμενης γενιάς. Το Tooway παρέχεται μέσω του KA-SAT, του νέου δορυφόρου High Throughput Satellite της Eutelsat.

Κάτω από την εμπορική ονομασία skyDSL2+, η skyDSL θα προσφέρει στους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις ταχύτητες λήψης (download) και εκπομπής (upload) που φτάνουν τα 10 Mbps και 4 Mbps, αντίστοιχα. Η υπηρεσία skyDSL2+ θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα του 2011, μόλις ο δορυφόρος KA-SAT τεθεί σε φάση εμπορικής λειτουργίας, στις αγορές της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας.

Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην παροχή δορυφορικού Ίντερνετ σε χρήστες που δεν έχουν πρόσβαση σε επίγεια δίκτυα επικοινωνίας, η skyDSL έχει δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο πωλήσεων, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει τη γκάμα των ευρυζωνικών της υπηρεσιών ώστε να καλύπτει τις ανάγκες οικιακών πελατών και μικρών επιχειρήσεων.

Ο κ. Jan Hesse, Διευθύνων Σύμβουλος στη skyDSL Global GmbH, έκανε το εξής σχόλιο για τη νέα συμφωνία: “Η επέκταση της συνεργασίας μας με τη Skylogic και η βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών μας χάρη στις δυνατότητες του νέου δορυφόρου KA-SAT και τη νέα γενιά ευρυζωνικών δορυφορικών υπηρεσιών που υποστηρίζει, μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους. Καλωσορίζουμε τη μετάβαση της Eutelsat σε δορυφόρο υψηλής ταχύτητας (HTS), ως μία κίνηση που θέτει την παροχή δορυφορικού Ίντερνετ σε νέα βάση.


Η skyDSL έχει ήδη ξεκινήσει την προπώληση των αντίστοιχων υπηρεσιών και είναι έτοιμη να συμβάλλει στη σμίκρυνση του ψηφιακού χάσματος σε βασικές αγορές της Ευρώπης, προσφέροντας εντυπωσιακές υπηρεσίες και εξαιρετικές τιμές.”

Ο κ. Arduino Patacchini, Διευθύνων Σύμβουλος στη Skylogic απάντησε λέγοντας: “Το γεγονός ότι η skyDSL Global, ένας έμπειρος πάροχος υπηρεσιών δορυφορικού Ίντερνετ, επιλέγει την τεχνολογία μας, ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθηση μας αναφορικά με τη δυνατότητα του KA-SAT να προσφέρει καινοτομικές λύσεις ευρυζωνικής επικοινωνίας σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες. Προσδοκούμε στη συνέχιση της συνεργασία μας, ώστε οι χρήστες που δεν έχουν πρόσβαση σε επίγεια δίκτυα να μην αποκλείονται από τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει μια ευρυζωνική σύνδεση.”

Η παροχή της υπηρεσίας Tooway θα γίνεται μέσω του KA-SAT, του πρωτοποριακού δορυφόρου της Eutelsat, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2010. Ο δορυφόρος KA-SAT, ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος υψηλών ταχυτήτων (High-Throughput Satellite - HTS), με συνολική χωρητικότητα που υπερβαίνει τα 70 Gbps, ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή δορυφορικών υπηρεσιών,
Keywords
Τυχαία Θέματα