Hans Vestberg: “Οι τηλεπικοινωνίες είναι πολύ σημαντικές για την κοινωνία”

12:50 27/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων της Ericsson, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Hans Vestberg μίλησε στους Μετόχους, μεταξύ άλλων, για τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της κοινωνίας στο σύνολό της, τη διεύρυνση των υπηρεσιών επικοινωνίας, καθώς και τη θέση της Ericsson στην αγορά.

Το 2010 σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις για την κινητή ευρυζωνικότητα. Σήμερα, έχουμε υπερβεί τις 500 εκατομμύρια συνδρομές κινητής ευρυζωνικότητας, και πριν
από το τέλος του 2011 οι συνδρομές θα γίνουν ένα δισεκατομμύριο. Η ανάπτυξη συνεχίζεται ραγδαία και μέχρι το 2016 αναμένεται οι συνδρομές να φτάσουν τα 5 δισεκατομμύρια.

Ο Hans Vestberg παρουσίασε τα αποτελέσματα για το 2010 και μίλησε για τις φυσικές καταστροφές κατά τη διάρκεια του έτους, οι οποίες υπογραμμίζουν τη σημασία των τηλεπικοινωνιών κατά τη διάρκεια κρίσεων και προσπαθειών διάσωσης. Μετά το σεισμό στην Αϊτή τον Ιανουάριο του 2010, η Ericsson Response ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες εξωτερικές δραστηριότητες από το 2000 που ξεκίνησε τη δράση της.

Η Ericsson εργάζεται συνεχώς και εντατικά με τους πελάτες της κατά τη διάρκεια κρίσεων, και βοηθά αυτή τη στιγμή πελάτες της στην Ιαπωνία, προκειμένου να αποκατασταθεί γρήγορα η λειτουργία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Ο Fredrik Alatalo, Πρόεδρος της Ericsson Ιαπωνίας, συμμετείχε στη γενική συνέλευση των μετόχων, μέσω τηλεδιάσκεψης, ζωντανά από το Τόκιο.

Ο Vestberg έδωσε έμφαση στην πρωτιά της εταιρίας στις τεχνολογικές εξελίξεις και στη θέσπιση τεχνολογικών προτύπων από την Ericsson, στα οποία βασίζεται ο κλάδος τηλεπικοινωνιών συνολικά. Ευρεσιτεχνίες και συμβάσεις αδειοδότησης αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για την εταιρεία. Η Ericsson έχει 27.000 κατοχυρωμένες παγκόσμιες ευρεσιτεχνίες και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους επένδυσε SEK 30 δισ. σε έρευνα και ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε η απονομή του βραβείου «Inventor of the Year» στην Ericsson. Ο Hans Vestberg κάλεσε στο βήμα τους κ.κ. Muhammad Kazmi, Robert Baldemair και Jacob Österling για να το παραλάβουν. Οι τρεις εφευρέτες έχουν κατοχυρώσει συνολικά 234 ευρεσιτεχνίες εκ μέρους της Ericsson. Ο Kazmi και ο Baldemair εργάστηκαν για εφευρέσεις που οδήγησαν σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο LTE. Ο Österling είναι ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες του multi-standard radio base station RBS 6000, ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα Ericsson στην αγορά.

Ως βασικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία και οι επιχειρήσεις αλλάζουν μέσω των τηλεπικοινωνιών, ο Vestberg «κάλεσε» στο βήμα τον Magnus Bergman, Chief Technical Officer για τη σουηδική εταιρεία χαρτιού SCA, ο οποίος μίλησε για τη χρήση δικτύου Net1 για την κίνηση δεδομένων της εταιρείας. Η SCA είχε τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί σε απομακρυσμένες δασικές περιοχές πιο αποτελεσματικά, βελτιώνοντας την ποιότητα, το σχεδιασμό και την παραγωγικότητα, με τη βοήθεια των κινητών ευρυζωνικών επικοινωνιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα