Inside Out Project

04:19 26/6/2012 - Πηγή: PC Nea
Όταν ο νικητής του βραβείου TED, JR, ανακοίνωσε την επιθυμία να γυρίσει τον κόσμο «Inside Out», καλώντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν ένα πορτρέτο-φωτογραφία μαζί με μια δήλωση σχετικά με το τι υποστηρίζουν, πολλές χώρες, πόλεις και χιλιάδες κόσμος απ’ όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν.
Βλέποντας το παγκόσμιο εύρος της ανταπόκρισης αυτής, οι επικεφαλής του Inside Out Project στην Αθήνα και το Χουάρες αποφάσισαν να συνεργαστούν για την παγκόσμια
δράση BE THE CHANGE

Σε μια περίοδο ραγδαίας παγκοσμιοποίησης και γρήγορων αλλαγών στο περιβάλλον μας, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται με διαφορετικούς τρόπους. Τώρα, πιο πολύ από ποτέ, έχουμε ευθύνη να μοιραστούμε τις ανθρώπινες ιστορίες που μας ενώνουν ως πολίτες του κόσμου. Μέσα από το Inside Out Project του JR, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με χώρες σε όλο τον κόσμο για να αναδείξουμε εκείνα τα θέματα που χρήζουν αλλαγής, όπως και για να εμπνεύσουμε και να προτείνουμε δημιουργικές λύσεις για να γίνει η επίλυσή τους δυνατή.

Πιστεύουμε πως αυτή η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από μια εσωτερική διεργασία καθενός από εμάς για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε συλλογικά και να επιφέρουμε θετικές αλλαγές παγκοσμίως.

Προσκαλούμε την αυξανόμενη σιωπηρή πλειοψηφία να γίνει μέρος αυτής της “παγκόσμιας ανταλλαγής” με το να πράξει συνειδητά σε παγκόσμιο επίπεδο και να είναι σε εγρήγορση στην καθημερινή ζωή. Στις 21 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης) και στις 22 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος θα ενωθεί μέσα από την ανταλλαγή πορτρέτων από χώρα σε χώρα, που θα δημιουργήσουν, όχι μόνο ένα μωσαϊκό προσώπων, αλλά ένα συνεχιζόμενο, συλλογικό διάλογο, χρησιμοποιώντας την τέχνη και την επικοινωνία σαν καταλύτες για την κοινωνική αλλαγή.

Υπάρχουν 21 συμμετέχουσες πόλεις και χώρες, μεταξύ των οποίων η Αθήνα (Ελλάδα), το Οστιν (Ηνωμένες Πολιτείες), Αβέιρο (Πορτογαλία), Μπαντούνγκ (Ινδονησία), Μπρίσμπαϊν, Μελβούρνη, Σιδνει & Γούλφορντ (Αυστραλία), Καζαμπλάνκα (Μαρόκο), Χάνιαν Πρόβινς (Κίνα), Χουάρες και DF (Μεξικό), Λίμα (Περού), Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), Μαδρίτη (Ισπανία), Μουλχάους (Γαλλία), Λευκωσία (Κύπρος), Βρόκλαο (Πολωνία), Σαντιάγο (Χιλή), Σεούλ (Κορέα) Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και Τουνίς (Τυνησία).

Στο όνομα του BE THE CHANGE, η Αθήνα, Ελλάδα, θα επικεντρωθεί στο να “πρασινίσει” την πόλη. Σαν μία από τις λιγότερο πράσινες πόλεις στην Ευρώπη, η Αθήνα έχει την ευκαιρία να ζει παραδειγματικά, φέροντας γνώση αγροτικών και αστικών λύσεων καλλιέργειας επί τάπητος, δίνοντας στον καθένα μας την ευκαιρία να αναλάβει τον έλεγχο της ζωής του.

To Inside Out Project είναι μία σημαντική ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμμετάσχουμε με άλλους ανά τον κόσμο προσθέτοντας τις φωνές τους και τα πρόσωπά τους στο δημόσιο προσκήνιο για αυτό στο οποίο πιστεύουν. Από την Ινδία μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Ιαπωνία μέχρι την Τυνησία, άνθρωποι συμβάλλουν στο παγκόσμιο κίνημα τέχνης.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου© pcnea.blogspot.grdon't copy articles from pcnea.blogspot.gr wit
Keywords
Τυχαία Θέματα