Mαραθώνιος προγραμματισμού "HACK4MED" στην Κρήτη

12:35 28/4/2014 - Πηγή: PC Nea
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 16-17 Μαΐου 2014, θα λάβει χώρα ένας μαραθώνιος προγραμματισμού, HACK4MED, στα πλαίσια του προγράμματος HOMER (Harmonizing Open data in the Mediterranean through better access and Reuse of public
sector information – www.homerproject.eu).

Το Hack4med θα διεξαχθεί παράλληλα σε πέντε χώρες της Ε.Ε. Στην Κρήτη συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και την Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν χρήση συνόλων ανοιχτών δεδομένων (datasets) που θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά. Θα αναπτυχθούν διαδικτυακές εφαρμογές, εφαρμογές για smart phones, πρωτότυπα ή και ιδέες. Τα ανωτέρω θα είναι σύγχρονα και καινοτόμα και θα αφορούν στην κάλυψη αναγκών και την εύρεση τεχνολογικών λύσεων σε προβλήματα της καθημερινότητας στους τομείς κυρίως του τουρισμού, αλλά και του πολιτισμού της ενέργειας, γεωργίας και περιβάλλοντος.

Στο Hack4med συμμετέχουν προγραμματιστές, φοιτητές, επιστήμονες, γραφίστες, web developers και όποιος έχει να επιδείξει ενδιαφέρον σε θέματα τεχνολογικής αξιοποίησης ανοιχτών δεδομένων.

Η έναρξη του μαραθωνίου θα γίνει στις 16 Μαΐου 2014 με μία εκδήλωση που θα περιλαμβάνει γνωριμία των συμμετεχόντων και εναρκτήριες ομιλίες. (Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς). Στη συνέχεια θα αρχίσει η προγραμματιστική φάση θα, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα 17/05/2014. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 19/05/2014.

Ο μαραθώνιος θα λάβει χώρα στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες Ηρακλείου.

Της διοργάνωσης του Hack4med θα προηγηθούν Creative Workshops με στόχο αφενός την προσέλκυση συμμετεχόντων και τη δημοσιότητα του γεγονότος αλλά και αφετέρου την καταγραφή πιθανών προβλημάτων ή ζητημάτων της καθημερινότητας τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο των εφαρμογών.

Η πρώτη Συνάντηση Εργασίας – Workshop πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2014 στο Κέντρο Νεολαίας – Πολύκεντρο στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν από τους συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ οι νικητές θα βραβευτούν.

Οι κατηγορίες βραβείων είναι οι παρακάτω:

Best Homer Federation OD reuse App
The most useful application for a public sector administration
Best solution for Crete

Tα έπαθλα για τη δεύτερη και τρίτη κατηγορία θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Επιπλέον οι νικητές της κατηγορίας Best Homer Federation OD reuse App, θα ταξιδέψουν στα τέλη Ιουνίου στο Τορίνο για την τελετή βράβευσης (Καλύπτεται το κόστος των εισιτηρίων και διαμονής για έως δύο μέλη της ομάδας των νικητών της ως άνω κατηγορίας βραβείου).

Δηλώστε συμμετοχή εδώ!
Επιπλέον, αν έχετε ιδέες για εφαρμογές που θα θέλατε να αναπτύξετε εσείς οι ίδιοι ή να δείτε να αναπτύσσονται, μπορείτε να τις προτείνετε εδώ.

Σημαντικές Ημερομηνίες

20 Μαρτίου 2014 – Συνάντηση Εργασίας (Workshop) στο Κέντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου – Πολύκεντρο
16 Μαΐου 2014 – Εισαγωγικές ομιλίες, Έναρξη προγραμματιστικής διαδικασίας Hack4med
17 Μαΐου 2014 – Λήξη προγραμματιστικής διαδικασίας Hack4med
19 Μαΐου 2014 – Ανακοίνωση νικητών

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα