Networking Day

17:25 15/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Με τη συνεργασία της ΕΝΕΒΗ, τoυ Πανεπιστημίου Πατρών, του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) και του Ευρωπαïκού Φοιτητικού Οργανισμού Πάτρας ΒEST, το Corallia διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά "Networking Day", ημερίδα διασύνδεσης πανεμιστημίων-βιομηχανίας, με θέμα: «Συνεργασία στην έρευνα και επαγγελματικές προοπτικές νέων επιστημόνων-Μικροηλεκτρονική και Ενσωματωμένα Συστήματα ».

Η εκδήλωση "Networking Day" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαίου 2011, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στόχος της εκδήλωσης "Networking Day" είναι η ενημέρωση
των φοιτητών για τις προοπτικές καριέρας πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους, καθώς και να γίνουν οι γόνιμες ζυμώσεις μεταξύ της βιομηχανίας, των ακαδημαïκών φορέων και των ερευνητικών κέντρων.

Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και θα αναλυθούν θέματα σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές νέων επιστημόνων σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος, εκπρόσωποι εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ακαδημαïκής κοινότητας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο και τη δράση των εργαστηρίων / τμημάτων που εκπροσωπούν. Στο τέλος, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των εταιρείων για τις προοπτικές επαγγελματικής τους εξέλιξης.

Η εκδήλωση αυτή υλοποιείται σε συνέχεια όμοιων ημερίδων που έχει διοργανώσει το Corallia στη Θεσσαλονίκη (2007), στην Πάτρα (2008), στην Αθήνα (2008) και στη Λαμία (2010).

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην εκδήλωση "Networking Day", μεταξύ άλλων αφορούν στη σχέση μεταξύ Βιομηχανίας Μικροηλεκτρονικής & Ενσωματωμάτων Συστημάτων και Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου στην Ελλάδα, τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας νέων επιστημόνων, καθώς επίσης και τα κοινά ερευνητικά προγράμματα μεταξύ Πανεπιστήμιων και της Βιομηχανίας Μικροηλεκτρονικής και Ενσωματωμένων Συστημάτων.

ΠΗΓΗ: corallia.org
Keywords
Τυχαία Θέματα