Nokia: αποκαλυπτήρια στη Βαρκελώνη

09:49 29/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Στο πλαίσιο του Mobile World Congress (MWC), η Nokia παρουσίασε μια σειρά νέων προϊόντων, υπηρεσιών και συνεργασιών, δείχνοντας έτσι πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί προς τη νέα της στρατηγική κατεύθυνση και δίνοντας τον τόνο για την πορεία που θα ακολουθήσει το 2012.

Βάσει της νέας στρατηγικής, η Nokia
υιοθετεί το λειτουργικό Windows Phone ως την κύρια πλατφόρμα των smartphone της, κάνει σημαντικές αλλαγές στα “feature phones” της, και δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις υπηρεσίες γεωγραφικής θέσης (location-based services), παρουσιάζοντας τις εφαρμογές Location & Commerce.

“Πριν ένα χρόνο, σας εκμυστηρευτήκαμε ότι η Nokia ξεκινά ένα καινούριο ταξίδι με σκοπό την κατασκευή εξαιρετικών συσκευών,” δήλωσε ο κ. Stephen Elop, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia. “Η παρουσίαση της τέταρτης συσκευής Lumia, ορισμένων πιο έξυπνων κινητών και μιας σειράς νέων υπηρεσιών, συνιστά απόδειξη ότι η Nokia δουλεύει πλέον σε υψηλότερη ταχύτητα.”

Lumia: περισσότερα μοντέλα, σε περισσότερες αγορές
Με την παρουσίαση του Nokia Lumia 610, της πιο προσιτής συσκευής Lumia μέχρι τώρα, η Nokia διευρύνει τη γκάμα των Windows Phone κινητών της. Παράλληλα, η εισαγωγή του κορυφαίου Lumia 900 και σε άλλες αγορές πλην εκείνης των ΗΠΑ, ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη διαθεσιμότητα της σειράς.

Προσανατολισμένο στους νέους ανθρώπους που θα ήθελαν να μπουν στον κόσμο των Lumia και των Windows Phone χωρίς να δαπανήσουν πολλά χρήματα, το Nokia Lumia 610 προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, web, μουσική, παιχνίδια, πλοήγηση και δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές από το Windows Phone Marketplace. H διάθεση του αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε τέσσερα ζωντανά χρώματα και κόστος μόλις €189, χωρίς φόρους ή επιδοτήσεις.

Tο Nokia Lumia 900, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο ως το πρώτο smartphone της Nokia που υποστηρίζει LTE, θα διατίθεται πλέον και σε έκδοση Dual Carrier, υποστηρίζοντας και δίκτυα HSPA με ταχύτητες έως και 42.2 Mbps. Και καθώς εισάγεται σε περισσότερες αγορές, όλο και πιο πολλοί χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία που εξασφαλίζουν η οθόνη ClearBlack AMOLED των 4.3’’ και η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας.

Η Nokia ανακοίνωσε το Nokia Reading, το οποίο παρέχει μία εμπειρία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης (reading hub experience). To Nokia Reading κάνει πιο εύκολες και διασκεδαστικές τις ειδήσεις, τα βιβλία και τα audio books, εμπεριέχοντας μεγάλο εύρος αναγνωστικού υλικού σε πολλές γλώσσες αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης περιεχομένου offline.

Οι ανακοινώσεις έρχονται ως επιστέγασμα σε μια χρονιά όπου η Nokia παρουσίασε – και μάλιστα νωρίτερα από το προγραμματισμένο- τα Lumia 710, 800 και 900, αποσπώντας τη γενική επιδοκιμασία.

Nokia 808 PureView: μια νέα εποχή στο smartphone imaging
Εκτός των άλλων, η Nokia εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα smartphone και τις high-end φωτογραφικές δυνατότητες. Tο Nokia 808 PureView είναι το πρώτο smartphone
Keywords
Τυχαία Θέματα