Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΤΤ

14:35 6/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΤΤ με θέμα «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης».
Το Συνέδριο της ΕΕΤΤ, στο οποίο εφέτος καταγράφηκε εντυπωσιακή προσέλευση συνέδρων, επικεντρώθηκε στην ανάγκη προώθησης των υποδομών επικοινωνιών που θα επιτρέψουν τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία και θα διευκολύνουν την καθολική πρόσβαση
των πολιτών στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πρόκληση της επίτευξης των στόχων της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ατζέντας 2020, τα αναμενόμενα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από την ψηφιακή μετάβαση, οι εναλλακτικές λύσεις για την ανάπτυξη προηγμένων δικτυακών υποδομών στην Ελλάδα, οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ευρυζωνικά δίκτυα, αλλά και οι πολιτικές αξιοποίησης του ραδιοφάσματος για την κινητή ευρυζωνικότητα και την ταχεία μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος με εισηγήσεις τους Πρόεδροι Ρυθμιστικών Αρχών του εξωτερικού, υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ραδιοτηλεοπτικών μέσων, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011), ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση της ψηφιακής μετάβασης, κάνοντας μία αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας. Ο κ. Χυτήρης τόνισε πως η διαδικασία μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα προχωρήσει κανονικά, επισημαίνοντας την ανάγκη για βέλτιστη αξιοποίηση του ψηφιακού μερίσματος και οριστική ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Κεντρικός ομιλητής στην 3η Ενότητα του Συνεδρίου ήταν ο κ. Chris Fonteijn, Πρόεδρος του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και της Ρυθμιστικής Αρχής της Ολλανδίας (OPTA), o οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του Σώματος και τις ρυθμιστικές προκλήσεις για την επόμενη περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Fonteijn επεσήμανε πως οι βασικές προτεραιότητες του BEREC είναι η καλλιέργεια του ανταγωνισμού αναφορικά με τη δημιουργία υποδομών, η διευκόλυνση των επενδύσεων σε δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς, η διασφάλιση του ανοιχτού χαρακτήρα του Διαδικτύου και η πρόοδος σε όρους εναρμόνισης και συνεργασίας.

Το Συνέδριο της ΕΕΤΤ κρίνεται ως ιδιαιτέρως επιτυχημένο, καθώς οι συζητήσεις στις επιμέρους ενότητες απέδωσαν χρήσιμα και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα αξιολογηθούν την αμέσως επόμενη περίοδο. Η Διοίκηση της ΕΕΤΤ έχει θέσει ως υψηλή της προτεραιότητα την αξιοποίηση των πορισμάτων αυτών και τη συνέχιση του δημόσιου διαλόγου για την ψηφιακή Ελλάδα του μέλλοντος.

Oι ομιλίες και οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ: http://www.eett.gr/conference2011/html/speeches-gr.htm

Επίσης, τα πρακτικά του Συνεδρίου θα αναρτηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα:
http://www.eett.gr/conference2011/html/praktika-gr.htm

ΠΗΓΗ: Δελτίο
Keywords
Τυχαία Θέματα