PC NEA review: Shuttle XH61V

13:27 2/9/2012 - Πηγή: PC Nea
H Shuttle μας έστειλε το τελευταίο της barebone XH61V, το οποίο είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε . Ουσιαστικά το XH61V προσφέρει το σκελετό ενός μίνι PC για το σαλόνι.

Υποστηρίζεται από το Intel H61 Express chipset, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει επεξεργαστές Intel Core
i, Pentium και Celeron, με θερμική κατανάλωση έως τα 65Watt (TDP).

Για τη ψύξη του χρησιμοποιείται ένα σύστημα με δύο σωλήνες απαγωγής της θερμότητας (heatpipe). Στα δύο SO-DIMM slots μπορείτε να τοποθετήσετε έως 16GB DDR3 RAM στο Dual channel mode.

Ένα εξωτερικό τροφοδοτικό των 90Watt διασφαλίζει την τροφοδοσία του ρεύματος.

Στο XH61V μπορείτε να τοποθετήσετε έως τρία drives: είτε τρία μοντέλα των 2,5 ιντσών είτε δύο των 2,5 ιντσών κι ένα οπτικό drive slimline. Στις υποδοχές σύνδεσης βρίσκουμε τα SATA στα 3GBit/s και δύο θέσεις μίνι Mini PCIe 2.0 (1x Full-Size, 1x Half-Size), στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε κάρτες επέκτασης. Μοιρασμένες στην μπροστινή και πίσω πλευρά είναι οι υποδοχές σύνδεσης HDMI, DVI-I, δύο USB 3.0, τέσσερα USB 2.0 και S/PDIF.

Η Shuttle παρέχει ως έξτρα εξοπλισμό μια βάση στήριξης για κάθετη λειτουργία.

Συναρμολόγηση
Για τις δοκιμές μας με το Shuttle XH61V, χρησιμοποιήσαμε το διπύρηνο επεξεργαστή G630 στα 2,7GHz, μία μνήμη 4GB DDR3 SO-DIMM της Kingston στα 1.330MHz, ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο 2,5” Serial ATA της Fujitsu στα 500GB, ένα εξωτερικό USB DVD-ROM Recorder της Samsung και τα Windows 8. Επιπλέον αναβαθμίσαμε το default BIOS του barebone, από την έκδοση 1.03, στην έκδοση 1.04 (η εν λόγω έκδοση κυκλοφόρησε στις 20/8/2012).

H εγκατάσταση ξεκίνησε ξεβιδώνοντας τις δύο μεγάλες χειρόβιδες στο πίσω μέρος του barebone – κάτι που γίνεται πολύ εύκολα. Ξεκινήσαμε με την εγκατάσταση του σκληρού δίσκου, σέρνοντας το πάνω καπάκι προς τα πίσω και το πάνω για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό. Στη συνέχεια αφαιρέσαμε τα φατνίο του σκληρού δίσκου, στερεώσαμε το δίσκο της Fujitsu και το συνδέσαμε με το barebone.

To επόμενο στάδιο ήταν η συναρμολόγηση του επεξεργαστή. Γι’ αυτό το σκοπό αφαιρέσαμε το φατνίο του σκληρού δίσκου, ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο socket. Aνασηκώσαμε το μεταλλικό μοχλό στήριξης του επεξεργαστή στο socket, αφαιρέσαμε την προστατευτική μεμβράνη και ξεκινήσαμε τη διαδικασία τοποθέτησης του επεξεργαστή.

Όπως είπαμε και προηγούμενως, επιλέξαμε το διπύρηνο επεξεργαστή G630 της Intel (κόστους περίπου 60 ευρώ). Στόχος μας ήταν να βρούμε μια λύση που να συνδυάζει τις καλές επιδόσεις με την προσιτή τιμή και ο G630 ήταν κοντά στις προδιαγραφές που θέσαμε. Σημειώστε δε ότι θα πρέπει να αφαιρέσετε το στάνταρ σύστημα ψύξης με το οποίο συνοδεύει η Intel τον επεξεργαστή και να χρησιμοποιήσετε αυτό της Shuttle (άλλωστε η στάνταρ ψύκτρα με τον ανεμιστήρα δεν χωρά στο μικρό χώρο που υπάρχει στο εσωτερικό του barebone).

Kατά την εγκατάσταση του επεξεργαστή στο socket χρειάζεται προσοχή ώστε να μην βάλει κανείς πολύ δύναμη, όπω
Keywords
Αναζητήσεις
xh61v δοκιμή
Τυχαία Θέματα