Διαγωνίζεσθε δημιουργικά! Episode 1

18:35 6/4/2013 - Πηγή: PC Nea
Με motto "...για να γίνεις Creative στη θέση του Creative", διοργανώνεται διαγωνισμός από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και το περιοδικό Marketing Week, σε συνεργασία με το παγκόσμιο Φεστιβάλ Διαφήμισης Cannes Lions. Ο λόγος για τον 11ο Διαγωνισμό T.G.I. Friday's Young Lions.

Ο Διαγωνισμός αφορά δημιουργικούς νέους από 18 έως 28 ετών
(γεννημένοι στις ή μετά τις 22 Ιουνίου 1984) που καλούνται να δημιουργήσουν, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μια διαφήμιση κοινωνικού περιεχομένου για έναν Μη Κερδοσκοπικό Σκοπό. Για πρώτη φορά μάλιστα, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες νέους να λάβουν μέρος σε 4 κατηγορίες: Print, Cyber, Film και Design.

Η ανάδειξή τους, θα τους δώσει το «εισιτήριο» να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις Κάννες τον Ιούνιο του 2013 και να συμμετέχουν στο Διεθνή Young Lions Competition, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του International Festival of Creativity – άρα, να διεκδικήσουν και μία θέση στους καλύτερους νέους διαφημιστές του κόσμου!

Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται ανά 2 άτομα (η διοργάνωση, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, θα προσπαθήσει να βρει το 2ο άτομο αν δεν υπάρχει), έχοντας 24 ώρες στη διάθεσή τους για να δημιουργήσουν μία έντυπη καταχώριση (print), web banner (cyber) ή και εταιρική ταυτότητα (design) με κοινωνικό θέμα. Εναλλακτικά, δίνονται 48 ώρες για το γύρισμα και μοντάρισμα ενός διαφημιστικού σποτ 60 δευτερολέπτων (film), με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Για την προετοιμασία των «λεόντων», θα πραγματοποιηθούν δύο απογευματινά σεμινάρια/training (δωρεάν συμμετοχή), στις 8 και 10 Απριλίου 2013, στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece (Ξενίας 6-8, Αθήνα). Σε αυτά, θα υπάρχουν δύο ενότητες για κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες του διαγωνισμού. Στην 1η θα παρουσιαστούν τα brief, οι νικητές και οι Ελληνικές συμμετοχές των προηγούμενων ετών στα Cannes Young Lions και στη 2η θα δοθούν οδηγίες για την καλύτερη χρήση των μέσων και των προγραμμάτων που θα έχουν στη διάθεση τους οι διαγωνιζόμενοι. (Πρόγραμμα σεμιναρίων)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους (δωρεάν) μέχρι τις 15 Απριλίου στο www.younglions.gr, [email protected] ή καλώντας στο 210 6617777 (υπεύθυνη συμμετοχών - Κατερίνα Κουρούκλη). Το brief (ανακοίνωση θέματος) θα δοθεί την Τρίτη 16 Απριλίου (18:30) και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου (19:30), στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς (είσοδος ελεύθερη).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά, θα βρείτε και εδώ: www.facebook.com/younglions.
Keywords
Τυχαία Θέματα