Διμερής επιστημονική/τεχνολογική συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ

08:12 31/7/2013 - Πηγή: PC Nea
Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκηρύσσει τη «Διμερή Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ 2013-2015» και καλεί τις ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικούς Φορείς να υποβάλλουν προτάσεις σε συνεργασία με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς του Ισραήλ, για την από κοινού εκτέλεση έργων Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ), μεγάλης κλίμακας.

Σε κάθε πρόταση θα πρέπει να συμμετέχει μία τουλάχιστον επιχείρηση από ελληνικής πλευράς ή οποία, ανάλογα με τις ανάγκες του
έργου, μπορεί να συνεργαστεί με άλλες επιχειρήσεις της συνεργαζόμενης χώρας. Από ελληνικής πλευράς οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου με ποσοστό κατ’ ελάχιστον 30%.

Τι χρηματοδοτείται:

Επιλέξιμες δραστηριότητες προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της εκτέλεσης των έργων, είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθες:
α) Δράσεις Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ):
- δράσεις έρευνας & τεχνολογικής ανάπτυξης οι οποίες στοχεύουν σε μια σημαντική εξέλιξη πέραν της σχετικής υπάρχουσας κατάστασης και τεχνογνωσίας
- δράσεις πειραματικής ανάπτυξης / επίδειξης ώστε να αποδειχθεί η εμπορική βιωσιμότητα νέων τεχνολογιών, οι οποίες παρόλο που διαθέτουν μεν κάποιο οικονομικό πλεονέκτημα, δεν είναι αρκετά ώριμες ώστε να διατεθούν άμεσα προς εμπορική εκμετάλλευση.

β) Μελέτες τεχνικής σκοπιμότητας, κυρίως για την προετοιμασία δράσεων πειραματικής ανάπτυξης.

γ) Κατοχύρωση δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας

δ) Δράσεις προβολής, δικτύωσης, διάχυσης, συμμετοχής σε διεθνή συνέδρια, εκθέσεις, καθώς και διοργάνωσης σεμιναρίων, συνεδρίων, διασκέψεων, συναντήσεων, εργαστηρίων (σε εθνικό και διεθνές επίπεδο) σε θέματα που συνδέονται με τα έργα.

ε) Ανταλλαγή επιστημονικού προσωπικού, ερευνητικών αποτελεσμάτωνκαι επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα