Η Alcatel-Lucent στο 3ο Συνέδριο Infocom.Cy

07:20 9/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Ψηφιακή Ατζέντα συγκεντρώνει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον στην Ευρώπη, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε εθνικό. Σε ολόκληρο τον κόσμο, τα σχέδια για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας θέτουν επιθετικούς στόχους για την παροχή πρόσβασης πολύ υψηλής ταχύτητας σε κάθε οικιακό καταναλωτή, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιορίζει τις απαιτήσεις της, στην εξασφάλιση ταχύτητας 30Mbps για όλους και 100Mbps για το 50% του πληθυσμού έως το 2020.


Σε μια τέτοια περίπτωση, οι υποδομές κινητής και σταθερής επικοινωνίας θα πρέπει να υποστηρίζουν μια σειρά εφαρμογών, οι οποίες θα έχουν άμεση επίδραση
στην καθημερινή ζωή κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης.

Αυτά είναι τα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια του 3ου συνεδρίου InfoCom.Cy, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία συγκεντρώνοντας πλήθος έμπειρων στελεχών, παρόχων, προμηθευτών και οργανισμών της Κύπρου.

Η Alcatel-Lucent, εταιρεία με ηγετική θέση στις τεχνολογίες ευρυζωνικής επικοινωνίας και εκτεταμένη εμπειρία σε ολοκληρωμένα έργα FTTH, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θέμη Παπαϊωάννου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alcatel-Lucent Hellas & Cyprus, ο οποίος συμμετείχε στην καταληκτική ενότητα CEOs Summit, και τον κ. Δημήτρη Καγκλή, Wireline Presales Manager στην Alcatel-Lucent Hellas, ο οποίος συμμετείχε στην ενότητα για το FTTH (Fiber to The Home) και τις τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη Δικτύων Επόμενης Γενιάς (NGN) στη χώρα.

“Η οικονομική ανάκαμψη και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τον κατάλληλο συνδυασμό διαφόρων τεχνολογιών επικοινωνίας, ψηφιακού περιεχομένου, υπηρεσιών και συμπράξεων ιδιωτικού – δημοσίου τομέα, που μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, και παράλληλα να ανοίξει την οικονομία προς τον έξω κόσμο", δηλώνει ο κ. Θέμης Παπαϊωάννου.

"Το δίκτυο από μόνο του δε μπορεί να δημιουργήσει οικονομικά αποτελέσματα, παρά μόνο εάν αξιοποιηθεί δημιουργικά για το σχεδιασμό και την παροχή εφαρμογών που αφορούν τους τελικούς χρήστες, τις επιχειρήσεις και τις υπόλοιπες ομάδες ενδιαφερομένων. Η Alcatel-Lucent βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της μεταβατικής εποχής, προσφέροντας όχι μόνο την εμπειρία μιας επιχείρησης με παγκόσμια παρουσία, αλλά και την επάρκεια μιας έμπειρης ομάδας σε τοπικό επίπεδο."

Πιο συγκεκριμένα, η Alcatel-Lucent αναγνωρίζεται από τον κλάδο ως ένας από τους ηγέτες στις τεχνολογίες και την αγορά των σταθερών επικοινωνιών. Για να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση, η Alcatel-Lucent επενδύει σημαντικά κεφάλαια στους εξής τομείς:

1. Εξέλιξη των οπτικών δικτύων: Η Alcatel-Lucent προσφέρει στους παρόχους ένα ξεκάθαρο δρόμο μετάβασης προς τα δίκτυα PON επόμενης γενιάς.
2. Εξέλιξη των δικτύων χαλκού: Η Alcatel-Lucent δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να αυξήσουν την ταχύτητα των δικτύων DSL.
3. Ευφυείς εφαρμογές: Η Alcatel-Lucent προσθέτει ευφυΐα στους σταθμούς βάσης, ώστε να υποστηρίζονται καλύτερα
Keywords
Τυχαία Θέματα