Η Google τιμά τον John James Audubon

12:30 26/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Δεν έχετε ακούσει ποτέ σας για τον John James Audubon; Δεν πειράζει. Διότι σήμερα η Google μας δίνει τον κίνητρο για να τον γνωρίσουμε, προσαρμόζοντας το λογότυπο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να τιμήσει τα 226α γενέθλια του μεγάλου ορνιθολόγου. Και εκτός ορνιθολόγος ο John James Audubon ήταν και ζωγράφος κάτι που εξηγεί τη σημερινή διακόσμηση του λογοτύπου της Google
με πολλά πολύχρωμα πουλιά.

Ο John James Audubon γεννήθηκε στις 26 Απριλίου το 1785 στην Αϊτή. O πατέρας ήταν καπετάνιος και ιδιοκτήτης φυτείας, ενώ η μητέρα του ήταν αριστοκράτισσα. Το πιο γνωστό έργο του ορνιθολόγου και ζωγράφου ήταν το «Birds of America”.

Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε μαζί με τους γονείς του στη Φιλαδέλφεια. Εκεί έζησε ως κυνηγός, ταριχευτής και έμπορος. Και στο πλαίσιο του ερευνητικού του έργου ήταν ο πρώτος που άρχισε να χρησιμοποιεί δακτύλιους για να παρατηρεί τα πουλιά της Βόρειας Αμερικής.

Κατά το ζωγράφισμα των πουλιών χρησιμοποιούσε μια ιδιαίτερη τεχνική που του επέτρεπε να ζωγραφίζει κάθε μέρα ένα μεγάλο αριθμό πουλιών. Αυτά τα σχέδια του ήταν που τον έκαναν γρήγορα διάσημο.
Keywords
Τυχαία Θέματα