Ιδού το Android 4.0

12:05 19/10/2011 - Πηγή: PC Nea
Mαζί με το νέο smartphone της η Google παρουσίασε και το Android 4.0, γνωστό και με την κωδική ονομασία Ice Cream Sandwich. Με το Android 4.0 η Google ενώνει τις δύο διαφορετικές εκδόσεις που κυκλοφορούσαν – το Android
2.3x για smartphones και το Android 3.x για Tablets – σε μια ενιαία πλατφόρμα.
Στην έκδοση 4.0 του λειτουργικού της η Google άλλαξε ριζικά την Home Screen του Android. Επιπλέον υποστηρίζει και τα κλιμακωτά widgets. Η εύχρηστη λειτουργία multitasking με το ομώνυμο κουμπί μεταφέρθηκε ως έχει από το Android 3 στο Android 4.

Οι εφαρμογές που δεν χρειάζεται να τρέχουν στο background απλά κλείνουν ώστε να μην παρεμβάλουν με το εικονίδιο τους, κάτι που δηλώνει σαφώς τον επηρεασμό από το HP WebOS.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στην αναγνώριση ομιλίας. Έτσι μπορούν να αναγνωριστεί καλύτερα η γρήγορη ομιλία και να μετατραπεί σε πραγματικό χρόνο σε κείμενο. Αυτό διευκολύνει σημαντικά την αποστολή SMS και mails.

Παρομοίως χρήσιμη είναι και η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου του Android 4.0. Μελλοντικά θα μπορεί κανείς να αναγνωριστεί από το κινητό του κοιτώντας απλά την μπροστινή κάμερα της συσκευής. Το λειτουργικό αναγνωρίζει αν πρόκειται για το νόμιμο κάτοχο του κινητού και το ξεκλειδώνει.

Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να θυμάστε και να πληκτρολογείτε κάποιο PIN. Προς το παρόν η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου δεν φαίνεται να λειτουργεί με απόλυτα ποσοστά επιτυχίας. Τα τεστ που έχουν γίνει δείχνει ότι η λειτουργία επηρεάζεται από τις συνθήκες φωτισμού του χώρου.

Το πρόγραμμα δημιουργίας γκαλερί φωτογραφιών επεκτάθηκε με λειτουργίες επεξεργασίας και φίλτρα, ώστε να μπορεί κανείς άμεσα να βελτιστοποιήσει τις λήψεις του. Ο mail client της Google ανακαινίστηκε με ένα περιβάλλον εργασίας, ενώ βελτιώσεις έγιναν και στο βιβλίο διευθύνσεων. Με ένα νέο εργαλείο μπορεί ο χρήστης να παρακολουθήσει τη ροή δεδομένων.

Σημαντικό για τους προγραμματιστές app: η Google προσφέρει για download και το SDK for Android 4.0.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα