Νέα συμφωνία μεταξύ Skylogic και Sat2Way

11:25 12/4/2011 - Πηγή: PC Nea
H Eutelsat Communications ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στον τομέα των ευρυζωνικών επικοινωνιών, Skylogic, και η γαλλική εταιρεία παροχής Ίντερνετ, Sat2Way, προχώρησαν στην υπογραφή μιας νέας συμφωνίας η οποία προβλέπει ότι από τα μέσα του 2011 η ευρυζωνική υπηρεσία νέας γενιάς Tooway θα προσφέρεται μέσω του δορυφόρου KA-SAT.

Η συγκεκριμένη
συμφωνία αποτελεί επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας των δύο εταιρειών, δεδομένου ότι η Sat2Way παρέχει από τις αρχές του 2008 την υπηρεσία Tooway πρώτης γενιάς μέσω των συχνοτήτων της Ka-band που διαθέτει η Eutelsat στο δορυφόρο HOT BIRD 6.

 Με τη νέα συμφωνία, που έχει διάρκεια τεσσάρων ετών και αρχική αξία €4 εκατομμυρίων, η Sat2Way θα μπορεί να προσφέρει μια σειρά από πακέτα Tooway με ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 10 Mbps.

Η Sat2Way περιμένει ότι Tooway δεύτερης γενιάς θα ξεπεράσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα: κατά τις δύο πρώτες εβδομάδας προπώλησης έγιναν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις εγγραφής στην υπηρεσία Tooway επόμενης γενιάς μέσω της ιστοσελίδας www.sat2way.fr, γεγονός που υπογραμμίζει το δυναμικό του δορυφορικού Ίντερνετ στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της εταιρείας αναλύσεων IDATE, περίπου 400.000 οικιακοί καταναλωτές στη Γαλλία, οι οποίοι βρίσκονται κυρίως σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε επίγεια δίκτυα τεχνολογίας ADSL.

Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία με τη Eutelsat, ο κ. Stéphane Ruelle, ιδρυτής της Sat2Way, δήλωσε τα εξής: «Έχουμε πιστέψει στην αγορά του δορυφορικού Ίντερνετ εδώ και καιρό. Είμαστε βέβαιοι ότι η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές μέσω των συχνοτήτων της Ka-band αποτελεί την πιο πειστική επιλογή.


Η Sat2Way προχώρησε στην επιλογή της υπηρεσίας Tooway αμέσως μόλις αυτή έγινε διαθέσιμη, αφού η Skylogic πρότεινε μια ευρύτερη στρατηγική βάσει της οποίας, για το διάστημα πριν την λειτουργία του KA-SAT, θα χρησιμοποιούσε τον HOT BIRD 6. Ο KA-SAT και το νέο οικονομικό μοντέλο, μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια σειρά ιδιαίτερα ανταγωνιστικών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε καταναλωτές από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω των επίγειων δικτύων ».

Ο κ. Arduino Patacchini, Διευθύνων Σύμβουλος στη Skylogic συμπλήρωσε λέγοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την επέκταση της εμπορικής συμφωνίας με τη Sat2Way, η οποία είναι συνεργάτης μας για μεγάλο διάστημα και ένας από τους 10 κορυφαίους διανομείς του Tooway στην Ευρώπη. Η νέα αυτή σύμβαση, καθώς και το ενδιαφέρον που ήδη υπάρχει για τη νέα μας υπηρεσία, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της βιωσιμότητας του KA-SAT, καθώς και της απαίτησης για την παροχή ανταγωνιστικών ευρυζωνικών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας σε ολόκληρη την Ευρώπη. »

Η παροχή της υπηρεσίας Tooway θα γίνεται μέσω του KA-SAT, του πρωτοποριακού δορυφόρου της Eutelsat, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2010. Ο δορυφόρος KA-SAT, με συνολικ
Keywords
Τυχαία Θέματα