Ο Steve παρουσίασε το νέο κόσμο της Apple

21:55 6/6/2011 - Πηγή: PC Nea
H Apple παρουσίασε σήμερα στην διάσκεψη WWDC ότι είχε υποσχεθεί. Ο σταρ της εκδήλωσης ήταν για άλλη μια φορά ο Steve Jobs τον οποίο το κοινό υποδέχθηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα. Άλλωστε οι 5.200 θέσεις στο Moscone Center είχαν ξεπουλήσει μέσα σε δύο ώρες. Η αρχή έγινε με το Mac OS X
Lion, το οποίο παρουσίασε ο Phil Schiller, αντιπρόεδρος στο τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας.


Το λειτουργικό της Apple φέρνει στο desktop τα πιο επιτυχημένα συστατικά του iOS, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει η Apple από τον Οκτώβριο του 2010. Ο Schiller στάθηκε ιδιαίτερα στην υποστήριξη του multitouch. Με το οποίο μπορείτε να καθοδηγήσετε και να ελέγξετε προγράμματα με τα δάκτυλα σας.

Στους νεωτερισμούς περιλαμβάνεται και το λεγόμενο Mission Control το οποίο προσφέρει μια καλύτερη εποπτεία για όλα τα ανοικτά προγράμματα.

Σύμφωνα με τον Schiller υπάρχουν παγκοσμίως παραπάνω από 54 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες των Macs. Oι, δε, ρυθμοί ανάπτυξης του είναι ουσιαστικά μεγαλύτεροι από ότι στα Windows-PC.

Phil SchillerΕπίσης ο Schiller έκανε μια επίδειξη της λειτουργίας "versioning" του Mac O X, η οποία είχε παρουσιαστεί από το Δεκέμβριο. Τα έγγραφα με τα οποία δουλεύει κανείς αποθηκεύονται αυτόματα στο Lion. Κι έτσι ο χρήστης μπορεί να ανατρέξει όποτε επιθυμεί σε μια παλιότερη έκδοση τους.

Η πρώτη νέα λειτουργία: το AirDrop. Με αυτήν οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν δεδομένα σε ένα δίκτυο Peer-to-Peer. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ρυθμίσεις.

Άλλοι νεωτερισμοί του Lion εν συντομία: ένας assistant μετάβασης για τους χρήστες των Windows, μια νέα έκδοση του προγράμματος κρυπτογράφησης FileVault, η λύση βιντεοδιασκέψεων Facetime και η δυνατότητα να μπορεί κανείς να διευρύνει το Mac OS X στην έκδοση server μέσω του App Store.

Συνολικά στο Lion υπάρχουν παραπάνω από 250 νέες λειτουργίες. Ένα update στο Mac OS X Lion μέσω του App Store κοστίζει 30 δολάρια - σίγουρα λιγότερο από ότι θα περίμενε κανείς. Μετά την αγορά οι χρήστες των Macs θα πρέπει να κατεβάσουν ένα αρχείο μεγέθους 4GB χωρίς να είναι απαραίτητη μια επαννεκίνηση. To Lion θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα