Ο επεξεργαστής και η GPU του PlayStation 4

14:12 6/4/2012 - Πηγή: PC Nea
Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για την ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας κονσόλας της Sony, είδαν το φως της δημοσιότητες και νέες φήμες. Αυτή τη φορά για τον επεξεργαστή και την GPU που θα ενσωματώνει το Sony PlayStation 4 – γνωστό με την κωδική
ονομασία Orbis.

Σύμφωνα με τις φήμες στο εσωτερικό του θα φιλοξενείται ο τετραπύρηνος επεξεργαστής AMD A8-3850 που θα τρέχει στα 2,9GHz και μια Radeon HD 6550D.

Το ρόλο του πρόσθετο chip γραφικών θα παίζει η Radeon HD 7670, με αποτέλεσμα να έχουμε μια υλοποίηση που θα παραπέμπει σε ασύμμετρη συνδεσμολογία CrossFire. Ανάλογα με τη χρήση θα μειώνεται και η ενεργειακή κατανάλωση ώστε να μην είναι πάντα ενεργές και οι δύο GPUs. Όπως ακούγεται θα έχουμε να κάνουμε με ειδικά τροποποιημένες για την Sony APU / GPU.

Έτσι η Radeon HD 7670 του PlayStation 4 θα υποστηρίζει το DirectX 11, θα τρέχει στο 1GHz και θα χρησιμοποιεί 1GB VRAM. Εικάζεται, επίσης, ότι ένα παρόμοιο σύστημα γραφικών θα ενσωματώνει και το επόμενο Xbox (Durango), με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των κόνσολων να βρίσκονται κοντά.

Η Radeon HD 7670 αποτελεί μια λύση που προορίζεται μάλλον για το low end κομμάτι της αγοράς.Ωστόσο, συνδυαζόμενη με τον πυρήνα γραφικών του A8-3850, η Sony μπορεί να απομυζήσει περισσότερη υπολογιστική ισχύ.

Βέβαια όλα τα παραπάνω αποτελούν φήμες χωρίς να υπάρχει ακόμα κάποια επιβεβαίωση από την Sony.

ΠΗΓΗ: IGN

© pcnea.blogspot.comdon't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα