Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΤΤ

00:15 3/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Το 6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ με θέμα «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης» ξεκίνησε τις εργασίες του χθες, 2 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπύρος Βούγιας, ο οποίος αφού εξήρε την πρωτοβουλία της ΕΕΤΤ για τη
διοργάνωση του Συνεδρίου, αναφέρθηκε στη στρατηγική για την προώθηση της ευρυζωνικότητας που περιλαμβάνει δύο δράσεις: σε πρώτο επίπεδο, τη δημιουργία της νέας εθνικής υποδομής δικτύου οπτικών ινών ανοιχτής πρόσβασης μέχρι το σπίτι που θα συνοδευτεί από συναφή συμπληρωματικά έργα άλλων υπουργείων και σε δεύτερο επίπεδο, τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου με κυριότερη παρέμβαση την επικείμενη αναθεώρηση του Νόμου 3431/2006 που θα ενσωματώνει το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ο κ. Βούγιας επαναβεβαίωσε ως κεντρική πολιτική επιλογή του Υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης συνολικά, την κάλυψη όλης της Επικράτειας με πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, επισημαίνοντας πως το ζήτημα της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών και ειδικότερα, υποδομών για δίκτυα νέας γενιάς αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Ο Υφυπουργός επεσήμανε πως στην προσπάθεια αυτή, ο ρόλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είναι κομβικής σημασίας και για αυτό η Πολιτεία προσβλέπει σε μια στενότερη συνεργασία μαζί της, δεδομένης μάλιστα της διεθνούς αναγνώρισης της προσφοράς της, κάτι που τεκμαίρεται από την ανάδειξή της στην Αντιπροεδρία του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC).

Εν συνεχεία, χαιρετισμό απεύθυναν οι κ.κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Μάκης Παπαδόπουλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ και Υπεύθυνος Τμήματος Οικονομίας, Κωστής Αϊβαλιώτης, Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑΟΣ και Βουλευτής Αθηνών, Λευτέρης Αυγενάκης, Εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, ενώ αναγνώσθηκε επίσης γραπτό μήνυμα που απέστειλε ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, Εκπρόσωπος του Σύριζα.

Καλωσορίζοντας τους συνέδρους, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ και Αντιπρόεδρος του BEREC Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος αναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας τονίζοντας πως υπό τις σημερινές συνθήκες, η επίτευξή τους δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης αποτελεσματικών επιχειρηματικών μοντέλων που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη των υποδομών, υιοθέτησης δράσεων που θα ενισχύουν τη δυναμική του διαδικτύου ως εργαλείου αμφίδρομης επικοινωνίας και θα μετατρέπουν το μέχρι πρότινος παθητικό καταναλωτή σε ενεργό πολίτη και παραγωγό περιεχομένου, αλλά και ανάληψης πρωτοβουλιών για περαιτέρω ενίσχυση της ευρυζωνικότητας ως προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάκαμψη της οικονομίας.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΕΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα