Όμιλος Πειραιώς: «Ένα startup οικοσύστημα αρχίζει να δημιουργείται στην Ελλάδα»

16:20 8/6/2013 - Πηγή: PC Nea
Η δημιουργία του Private Equity & Venture Capital (PE&VC) Group το 2009 από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς αποτελούσε την στρατηγική επιλογή του ομίλου για την πραγματοποίηση επενδύσεων στους νευραλγικούς τομείς της ελληνικής (και διεθνούς) περιφερειακής οικονομίας: αρχικά στους τομείς του ICT (τηλεπικοινωνία
και πληροφορική) και της ενέργειας (καθαρή τεχνολογία, περιβάλλον, ανακύκλωση, διαχείριση αποβλήτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και στη συνέχεια στα εξειδικευμένα τρόφιμα/ποτά, στην αγροτοβιομηχανία και στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκά Πηλίτση, επικεφαλή του PE&VC Group, η στόχευση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη:«To PE&VC Group θέλησε να χαράξει μια μακρόπνοη στρατηγική επενδύσεων στους παραπάνω τομείς της ελληνικής οικονομίας επιθυμώντας να καταστήσει εαυτόν σημείο αναφοράς και βασικό συνεργάτη ξένων κεφαλαίων που θα θελήσουν να συνεπενδύσουν σε καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό. Μέσα από στοχευμένες επιλογές συνεργασίας και χάραξης των επιμέρους τακτικών μας, προσβλέπουμε, μεταξύ άλλων, στην αλλαγή της επιχειρηματικής και επενδυτικής κουλτούρας στην Ελλάδα» καταλήγει.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα