Παρουσίαση του Windows Intune από τη Microsoft Ελλάς

23:45 11/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Η παρουσίαση της νέας επιχειρηματικής λύσης της Microsoft, Windows Intune, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα ειδικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς την Πέμπτη 7 Απριλίου, στα γραφεία της, με προσκεκλημένους πελάτες και συνεργάτες της.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει live demo του νέου προϊόντος της Microsoft,
Windows Intune, καθώς και να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με τα πλεονεκτήματα που αποφέρει η χρήση του εντός των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των εταιριών InTTrust και Lavipharm, οι οποίες συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα του Windows Intune, που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες για συνεργάτες και πελάτες της Microsoft Ελλάς αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην εμπειρία χρήσης της νέας επιχειρηματικής λύσης και ανέδειξαν τους τρόπους με τους οποίους αυτή διασφάλισε μια ενιαία και απλοποιημένη διαχείριση των υποδομών των πληροφοριακών τους συστημάτων.

Το Windows Intune, το οποίο διατίθεται ήδη σε 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, απλοποιεί σημαντικά την κεντρική διαχείριση πολλαπλών υπολογιστών, οι οποίοι βρίσκονται σε περιβάλλον δικτύου και διαθέτουν εγκαταστημένες τις εκδόσεις των Windows 7 (Windows 7 Enterprise, Ultimate και Professional), των Windows Vista (Windows Vista Enterprise, Ultimate, and Business) ή των Windows XP (Windows XP Professional με SP2 και μετά), ενώ επιπλέον εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα ασφαλείας, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες Windows Cloud και τα Windows 7.

Μέσω μίας ενιαίας διαδικτυακής κονσόλας, το Windows Intune προσφέρει δυνατότητα χειρισμού και συντήρησης της πληροφοριακής υποδομής μιας επιχείρησης μέσω του cloud, από οπουδήποτε και αν βρίσκονται οι διαχειριστές (administrators), προαπαιτώντας μόνο τη σύνδεση των υπολογιστών στο διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό, το Windows Intune διευκολύνει σημαντικά την εργασία των ατόμων, που στελεχώνουν τα τμήματα πληροφορικής και παράλληλα, εξασφαλίζει για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, μεγαλύτερη ευελιξία χωρίς να απαιτούνται υψηλά κόστη.

Με αφορμή την κυκλοφορία του Windows Intune, η κα Κική Καρακατσάνη, Windows Client Marketing Manager της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Στοχεύοντας στη μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του cloud, η Microsoft συνδυάζει το υψηλών προδιαγραφών λογισμικό που προσφέρει με υπηρεσίες cloud, αναπτύσσοντας πρωτοποριακές λύσεις που απαντούν στις σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες.


Αυτή τη φορά η Microsoft Ελλάς παρουσιάζει το Windows Intune, το οποίο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, καθώς επιτρέπει την απλοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης των εταιρικών πληροφοριακών συστημάτων, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια των IT υποδομών, σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων και μεγαλύτερη ευελιξία στο εσωτερικό των επιχειρήσεων».

Σχετικά με το νέο προϊόν, ο κ. Γιώργος Ντόντος, Partner – Enterprise Software Products and Solutions της InTTrust ανέφερε: «Μέσα από την
Keywords
Τυχαία Θέματα