Πώς προκύπτουν οι ονομασίες των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων;

20:15 23/3/2011 - Πηγή: PC Nea
Odyssey Dawn («Αυγή της Οδύσσειας») ονομάζεται η επιχείρηση των αμερικανικών στρατευμάτων κατά της Λιβύη. Πώς όμως προέκυψε αυτή η ονομασία – που έχει κάτι το ...ελληνικό μέσα της – και τι σημαίνει;

To Αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης ακολουθεί ένα συγκεκριμένο κανόνα για την ονομασία των στρατιωτικών επιχειρήσεων
του. Να τις επιλέγει ...τυχαία από μια ομάδα συγκεκριμένων πρώτων γραμμάτων. Έτσι προκύπτουν ονομασίες που στην ουσία δεν σημαίνουν ...απολύτως τίποτα. Και δεν έχουν καμία σχέση με τις αποστολές ή τους στόχους τους.

Για τη δύναμη που ανέλαβε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβυή το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ της έδωσε τη δυνατότητα, όπως συνηθίζει, να επιλέξει ανάμεσα σε λέξεις που σχηματίζονται από τρεις συνδυασμούς (τα δύο πρώτα γράμματα). Στην προκειμένη περίπτωση έδωσε τους συνδυασμούς JF έως JZ, NS εως NZ & OA έως OF. Και επειδή όλες οι λέξεις που σχηματίζονται από αυτούς τους συνδυασμούς (60 το σύνολο) ήταν αρκετά παράξενες, επέλεξαν το Odyssey καθώς ήταν το μόνο που είχε ... νόημα.

Όσον αφορά το Dawn, που συμπληρώνει το όνομα των επιχειρήσεων, αυτό επιλέχθηκε τυχαία όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων που επιχειρεί στη Λιβύη, Eric Elliott.

ΠΗΓΗ: Danger Room
Keywords
Τυχαία Θέματα