Πόσα παιχνίδια Game Boy θυμάσαι;

17:13 28/6/2012 - Πηγή: PC Nea
Ταξινομούμε τις αναμνήσεις μας και βάζουμε σε σειρά τα 20 καλύτερα παιχνίδια της φορητής παιχνιδομηχανής που άλλαξε τον κόσμο.

Στο σχολείο πάντα ήμουν Mario, στην σάκα μου πάντα κουβάλαγα ένα Game Boy (που φθαρμένο, χωρίς το καπάκι για τις μπαταρίες, κοσμεί ακόμα τον τοίχο του σπιτιού μου, 20 χρόνια μετά), στο σχολικό διαρκώς ανταλλάζαμε παιχνίδια (ακόμα θρηνώ το Super Mario Land
2 που θυσίασα για το τραγικό Mortal Kombat του GB), και σίγουρα δε μπορεί να είναι τυχαίο ότι σε όλη την ενήλικη ζωή μου δεν μπόρεσα ποτέ να αφήσω πίσω μου το μικρόβιο της Nintendo και της mario-πλατφόρμας.Κάποια πράγματα απλά τα κουβαλάς για πάντα, και πάνως έτσι φτάνεις ολόκληρος μαντράχαλος να ακούς τις κλινγκ-κλινγκ οχτάμπιτες νοτούλες και να σε παίρνουν τα ζουμιά λες και βλέπεις φωτογραφίες από την αποφοίτησή σου. Το Game Boy και η σκιά του ποτέ δεν έφυγαν τελείως, στην πραγματικότητα, αλλά τελευταία κάτι οι επέτειοι του Super Mario, κάτι το οχτάμπιτο επεισόδιο του "Community", κάτι οι συζητήσεις με άλλους παθόντες, ε, σε πιάνει ένα κόλλημα να τα επισκεφθείς ξανά όλα.(Θα ομολογήσω σε αυτό το σημείο την σχεδόν παθολογική μου επιμονή στο να δοκιμάζω περιστασιακά να ανοίξω το παλιό μου Game Boy μόνο για να απογοητεύομαι κάθε μα κάθε φορά όταν αντί για το σήμα της Nintendo, δω να κατεβαίνει στην αρχή ένα συνοθύλευμα από pixels πριν κολλήσει το σύμπαν και αναγκαστώ να το κλείσω και να το βάλω ξανά στο ράφι.)Οπότε αυτό είναι. Η δίχως αφορμή, ακραία υποκειμενική, λίστα αγαπημένων Game Boy παιχνιδιών ενός ανθρώπου ξεκάθαρα μη-gamer, που έχασε το τρένο προς τη χώρα του PS-gaming, επιμένοντας ξεροκέφαλα με τις πλατφόρμες, τα παζλ μιας οθόνης και, ΟΚ, τα Guitar Hero αλλά αυτό είναι άσχετο.

20. Metroid 2Με έκπληξη διαπίστωσα μεγαλώνοντας ότι αυτό θεωρείται τρομερή μπούρδα αλλά εμένα μου άρεσε, και επίσης όπως βλέπεις και στο βίντεο μπορούσες βασικά να σκοτώνεις κακούς χωρίς καν να προσπαθείς.

19. Donkey Kong LandΔεν έχει γεράσει και πολύ καλά, κυρίως επειδή βασιζόταν πολύ στο οπτικό του μέρος, αλλά όταν είχε πρωτοβγεί μου πετάγονταν τα μάτια έξω όπως του Ντίντι Κονγκ όταν έβλεπε τον Κ-Ρουλ.

18. World CupΝαι, προφανώς το παιχνιδάκι είναι σαπίλα. Αλλά ΚΟΙΤΑ ΤΟ. Πώς γίνεται να μην το αγαπάς; Σκέψου ότι πριν 20 χρόνια αυτό το πράγμα πέρναγε για ποδοσφαιράκι. Απίστευτο. Εξάλλου έτσι μάθαμε όλοι ότι υπάρχει χώρα Καμερούν.

17. Prince of PersiaΑκόμα θυμάμαι τους εφιάλτες που είχα προσπαθώντας να πετύχω το σωστό πάτημα για να 'περπατάει αργά' και να μην τρέχει πάνω στα καρφιά ο ανόητος ο πρίγκηπας. Είχε και γαμάτη μουσική. Ακόμα κι όταν πέθαινες.

16. The Lion KingΞέρω, ξέρω, το να σου αρέσουν licensed παιχνίδια σε κάνουν τη ντροπή των gamers, αλλά πρώτον δεν είμαι gamer και δεύτερον, συγγνώμη, αλλά και μόνο για την πίστα που σε κυνηγάει το μανιασμένο κοπάδι, άξιζε τα λεφτά του. Και αμυδρά θυμάμαι και μια πίστα δίπλα σε κάτι καταρράκτες που αρπαζόσουν από τα κλαδάκια. Και η τελική μάχη με τον Σκαρ. ΟΚ, γενικά μια χαρά ήταν
Keywords
Τυχαία Θέματα