Πρωτοποριακή ελληνική πλατφόρμα παρακολούθησης social media

16:51 19/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Συνεχίζονται οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Γραφείων Αποκομμάτων Τύπου (FIBEP) που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου που έχει θέμα «Digital, Mobile Content» και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα Social Media παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά
μια νέα υπηρεσία monitoring για τα κοινωνικά δίκτυα που αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Η εταιρεία Clip News Α.Ε. που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες συλλογής και διαχείρισης αποκομμάτων έντυπου τύπου, internet, ραδιοφώνου και τηλεόρασης, διεθνών μέσων και social media από το 1992 και είναι μέλος της FIBEP από το 2002, προχώρησε στην υλοποίηση για την Ελληνική αγορά μιας καινοτόμου πλατφόρμας για την παρακολούθηση τριών βασικών δικτύων: Facebook, Twitter και YouTube.

Η νέα υπηρεσία Social Media Monitoring θα παρέχει στατιστικά στοιχεία σε πίνακες και τρισδιάστατα γραφήματα που σε συνδυασμό με τα αποκόμματα θα μπορούν να προσφέρουν στους συνδρομητές σημαντική πληροφόρηση για τους εξελισσόμενους διαλόγους και να εξάγουν συναίσθημα (sentiment) σχετικά με συγκεκριμένα θέματα ενδιαφέροντος.

Η πληροφόρηση αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να προχωρούν σε λήψη αποφάσεων και σχεδιασμό στρατηγικών για την online επικοινωνία μιας εταιρείας ή ενός brand μιλώντας αποτελεσματικότερα στα στοχευόμενα κοινά τους. Η υπηρεσία επιπλέον έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει έννοιες και σχετικά post από blogs, διευρύνοντας τα insights που μπορεί κανείς να αποκτήσει για τη φήμη της μάρκας ή του οργανισμού του.

Οι σύνεδροι, πάνω από 100 άτομα από 30 χώρες, επαίνεσαν αυτή την πρωτοβουλία η οποία αποτελεί κάτι το πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά και παρότρυναν την Clip News να συνεχίσει να δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτή τη δημιουργικότητα.

Το συνέδριο συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 21 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Electra Palace. Στο Twitter πραγματοποιείται ζωντανή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνέδρων αλλά και όσων παρακολουθούν τις εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου FIBEP 2011. Το hashtag των συζητήσεων είναι #fibep2011 ενώ το επίσημο account είναι το «fibep2011».

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα