Στο e-Health Forum 2014 το ΕΥ CLUB με αφορμή τη συνεργασία του με το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ

21:12 17/5/2014 - Πηγή: PC Nea
Με στόχο τη δημιουργία ψηφιακής υγείας(τηλε-ιατρική) και το ρόλο που μπορεί να παίξει ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, ιδιαίτερα κατοίκων ορεινών, απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών, το ΕΥ CLUB συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του κορυφαίου ευρωπαϊκού συνεδρίου για την ηλεκτρονική υγεία e-Health Forum 2014 (12-14 Μαΐου).

Η κάρτα υγείας ΕΥ CLUB αναπτύσσει πρωτοποριακή συνεργασία
με την εταιρεία-τεχνοβλαστό (spin-off) του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ SYNDESIS ΕΠΕ, προκειμένου να συστήσει το προγράμμα « EY club e-Health doctors». Ένα πρόγραμμα που στοχεύει πάντα στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους, την κοινωνική προσφορά και τις καινοτόμες δράσεις με τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον άνθρωπο.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι συνεργαζόμενοι πάροχοι υγείας που συνεργάζονται με το ΕΥ club θα μπορούν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τους ασθενείς –μέλη της κάρτας υγείας μέσω συστήματος τηλεϊατρικής έτσι ώστε οποιαδήποτε στιγμή να γίνεται άμεση διάγνωση και θεραπεία. Το EY club, με το εξειδικευμένο τμήμα έρευνας και τεχνολογίας που διαθέτει παρακολουθεί στενά όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής κάνοντας πράξη το σύνθημά του ότι η «Υγεία δεν είναι προνόμιο λίγων, αλλά Δικαίωμα όλων».

Το e-Health Forum έχει ως στόχο την ανάδειξη της διεθνούς εμπειρίας και πρακτικής στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών πληροφορικής στην Υγεία και ειδικότερα στο πεδίο της αξιοποίησης καινοτόμων λύσεων για την παροχή υπηρεσιών θεραπείας, παρακολούθησης και αποκατάστασης των ασθενών εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος. Τις εργασίες του e-Health Forum που ξεπέρασε σε συμμετοχή κάθε προσδοκία, χαιρέτησαν η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Neelie Kroes, o Eπίτροπος για την Υγεία Tonio Borg με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου.
Keywords
Τυχαία Θέματα