Το Nokia 808 PureView φέρνει την επανάσταση

07:18 2/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Nokia εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα έξυπνα κινητά της υψηλής κατηγορίας (high-end smartphones) και, ειδικότερα, όσον αφορά τις φωτογραφικές τους δυνατότητες.

Το Nokia 808 PureView είναι το πρώτο smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία Nokia PureView, η οποία συνδυάζει έναν αισθητήρα υψηλής ανάλυσης, φακό και οπτικά σχεδιασμένα κατ’ αποκλειστικότητα από την Carl Zeiss και αλγόριθμους
επεξεργασίας της Nokia, προκειμένου να χαρίζει στους χρήστες των μελλοντικών προϊόντων της Nokia μοναδικές φωτογραφικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου.

Tο Nokia 808 PureView διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα υψηλής ανάλυσης 41 megapixel, οπτικά υψηλής ποιότητας από την Carl Zeiss και ένα νέο αλγόριθμο υπερδειγματοληψίας των πίξελ (pixel oversampling).

Σε τυπικό επίπεδο ανάλυσης (2/3, 5 και 8 megapixels) τα παραπάνω μεταφράζονται σε zoom χωρίς την παραμικρή μείωση της ευκρίνειας, δεδομένου ότι σε κάθε πίξελ φωτογραφίας αντιστοιχούν επτά πίξελ πληροφορίας, τα οποία συνδυάζονται εκτοξεύοντας την οξύτητα των φωτογραφιών σε απίστευτα επίπεδα.

Σε μεγαλύτερες αναλύσεις (38 megapixel η μέγιστη), όλα αυτά σημαίνουν ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίρνει μια φωτογραφία, να τη μεγεθύνει, να κόβει το κομμάτι που τον ενδιαφέρει ή να αλλάζει τις διαστάσεις της προκειμένου να αναδείξει πρωτοφανή επίπεδα λεπτομέρειας.

Με εκπληκτική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και δυνατότητα συμπίεσης του όγκου των φωτογραφικών αρχείων προκειμένου να διευκολύνεται η αποστολή μέσω email, MMS, και κοινωνικών δικτύων, το Nokia 808 PureView δίνει τη δυνατότητα σε καθέναν να τραβά φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εκτός από τις κορυφαίες φωτογραφικές του δυνατότητες, το Nokia 808 PureView υποστηρίζει επίσης καταγραφή και αναπαραγωγή βίντεο HD 1080p, μη απωλεστικό zoom 4X και, για πρώτη φορά, τεχνολογία Nokia Rich Recording, η οποία επιτρέπει την ηχογράφηση σε ποιότητα επιπέδου CD, μέχρι πρότινος εφικτό μόνο με χρήση εξωτερικού μικροφώνου.

Tο Nokia 808 PureView υποστηρίζει τη αποκλειστική τεχνολογία Dolby Headphone, η οποία μετατρέπει κάθε στερεοφωνικό ήχο σε μια μοναδική εμπειρία surround sound με οποιαδήποτε ακουστικά, αλλά και τεχνολογία Dolby Digital Plus για αναπαραγωγή ηχητικού φορμά 5.1 surround.

“Με όποιο μέτρο κι αν το κρίνουμε, η τεχνολογία Nokia PureView θέτει νέα πρότυπα όσον αναφορά τις φωτογραφικές δυνατότητες των κινητών,” δήλωσε ο κ. Jo Harlow, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο τμήμα Nokia Smart Devices. “Αναπόφευκτα, ο κόσμος θα επικεντρωθεί στον αισθητήρα των 41 megapixel, αλλά το πραγματικό άλμα αφορά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε κάθε pixel προκειμένου να δημιουργήσουμε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, που κόβουν την ανάσα όποια ανάλυση και αν επιλέξει ο χρήστης, εξασφαλίζοντας έτσι την ελευθερία να επιλέγει το δικό του τρόπο να εκφράζεται.”

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles
Keywords
Τυχαία Θέματα