Το Microsoft Office 365 παίρνει άριστα από τα σχολεία

16:38 10/7/2012 - Πηγή: PC Nea

Η Microsoft ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου τη διάθεση του Microsoft Office 365 για την εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας δωρεάν σε σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς τα κορυφαία της εργαλεία παραγωγικότητας, επικοινωνίας και συνεργασίας.
Το Office 365 για την εκπαίδευση
αποτελεί μια σουίτα στο cloud που περιλαμβάνει τις εφαρμογές για desktop του Microsoft Office, καθώς και το Microsoft Exchange Online, το Microsoft SharePoint Online και το Microsoft Lync Online.

Παρέχει στους εκπαιδευτικούς ισχυρά εργαλεία για να προσφέρουν οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε και αν βρίσκονται διδασκαλία και μάθηση, μέσω πολλαπλών συσκευών, καθώς και ηλεκτρονική αλληλογραφία, ημερολόγια, τα Microsoft Office Web Apps, δυνατότητα video και online συναντήσεων και προηγμένες λειτουργίες δημιουργίας εγγράφων για το σχεδιασμό των προγραμμάτων σπουδών και τις εργασίες των φοιτητών.

«Το cloud και η διαδικτυακή μάθηση αποτελούν τάσεις κλειδί για το μετασχηματισμό της εκπαίδευσης σήμερα. Το Office 365 για την εκπαίδευση προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα συνεργασίας που θα αλλάξει τα δεδομένα», δήλωσε ο κ. Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής Ακαδημαϊκού Τομέα, Microsoft Ελλάς.

«Τη στιγμή που τα σχολεία έχουν στη διάθεσή τους ολοένα και αυστηρότερους προϋπολογισμούς, ενώ παράλληλα καλούνται να συνεχίζουν να καινοτομούν, εμείς προσφέρουμε υψηλής ποιότητας τεχνολογία δωρεάν, η οποία θα εκσυγχρονίσει τις μεθόδους διδασκαλίας και θα συμβάλει στην προετοιμασία των μαθητών για τις θέσεις εργασίας του αύριο».

Ο κ. Ισίδωρος Σιδερίδης, General Manager της InEdu και συνεργάτης της Microsoft σε λύσεις για την εκπαίδευση δήλωσε σχετικά: «Η cloud πλατφόρμα του Office 365 σε συνδυασμό με την ειδική τιμολογιακή πολιτική για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και με το add-on για LMS (Learning Management System) που έχει αναπτύξει η InEdu, αποτελεί μία μοναδική λύση για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης».

Η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με τον ένα χρόνο διάθεσης του Office 365 στην αγορά, ενώ σημειώνεται ότι κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ανώτερης εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο υιοθετούν το Office 365 για την εκπαίδευση.

Η Sur Esperance, Γενική Διευθύντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph Πεύκης δήλωσε σχετικά: «Δοκιμάσαμε το Office 365 για Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς και έχουμε διαπιστώσει ότι θα αποτελέσει για το Σχολείο μας ένα ισχυρό εργαλείο βελτίωσης τόσο της διδακτικής όσο και της μαθησιακής διαδικασίας. Βασιζόμενοι στην εμπειρία μας στο MS live@EDU, θα προχωρήσουμε στην υιοθέτηση του Office 365 προκειμένου να εμπλουτίσουμε τα μέσα που παρέχουμε στο διδακτικό προσωπικό μας, στους μαθητές και στους αποφοίτους μας.

Με αυτό τον τρόπο θα συμπληρώσουμε παλαιότερες επενδύσεις, όπως οι διαδραστικοί πίνακες, το computer room, το Σύστημα Διαχείρισης Διδακτικού Έργου και θα προσφέρουμε τα απαραίτητα εργαλεία για την ad hoc και εξ αποστάσεως παρακολούθηση και φροντίδα των μαθητών και των μ
Keywords
Τυχαία Θέματα